do22062017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

In musea, galeries en kunsthallen
Exposities

Oost heeft vele galeries, kunsthallen en belangrijke musea.
Kijk ook in het  Expositieoverzicht.

In Company of Strangers, leven in het Urban Millennium

Bas Losekoot in SBK KNSMVolgens een rapport uit 2007 van de Verenigde Naties telde de aarde in dat jaar 3.3 miljard mensen in een stedelijke omgeving, bijna de helft van de totale wereldbevolking. Dit intrigerende gegeven greep fotograaf Bas Losekoot aan voor een uitgebreid en avontuurlijk fotografieproject. Voor het eerst is een overzicht van dit ambitieuze fotoproject ‘the Urban Millennium Project’ te zien. 

Lees meer...

Opvallend tijdelijk kunstwerk in Metrostation Van der Madeweg

Kunst in metrostation Van der MadewegIn enkele metrostations zijn interessante tijdelijke kunstwerken te zien. John Prop en Loes Diephuis van de stichting Polderlicht nodigen met de regelmaat van de klok kunstenaars uit voor een expositie in de hal van de metrostations Wibautstraat en Weesperstraat. Daar is nu een expositieruimte bijgekomen in het onlangs opgeknapte metrostation Van der Madeweg. Kunstenaar Robert Roelink verrast reizigers met Huge Growth Power, een groot en kleurrijk kunstwerk. Dit is de eerste in een serie. Hij zal er dit jaar nog enkele exposeren.

Lees meer...

Joods Historisch Museum haalt Hongaarse avant-gardekunst naar Nederland

Joods Historisch MuseumHet Joods Historisch Museum  zet vanaf eind mei werken van negentien Hongaarse avant-gardekunstenaars in de schijnwerpers. De tentoonstelling 'Van fauvisme tot surrealisme. Joodse avant-gardekunstenaars uit Hongarije' belicht hun vernieuwende schilderkunst uit de eerste helft van de twintigste eeuw, toen het land gebukt ging onder oorlogen, nationalisme en communisme. De meeste kunstwerken waren niet eerder te zien in ons land.

Lees meer...

Holocaust overlever en kunstschilder Sieg Maandag in SBK KNSM-laan

Werk van Sieg Maandag te zien in SBKIn SBK Galerie 1 is de indrukwekkende expositie van Sieg Maandag, de in 2013 overleden Amsterdams-joodse kunstschilder, wiens jeugd getekend werd door de verschrikkingen van de Holocaust.  De expositie is georganiseerd naar aanleiding van de documentaire ‘De film die nooit afkwam’ over het leven van Sieg Maandag door filmmakers Frans en Silvia Bromet.

Lees meer...

Wereldkaart van Joan Blaeu middelpunt in Scheepvaartmuseum

Wereldkaart Blaeu in het ScheepvaartmuseumNa lange tijd is de wereldkaart van Joan Blaeu uit 1648 weer voor publiek te zien het Scheepvaartmuseum. Het is een van de absolute topstukken van het museum. De kaart heeft een indrukwekkend formaat van meer dan 2 bij 3 meter en bood destijds de meest actuele kennis van de wereld. Van deze versie van de kaart, met tekst van Blaeu en een nieuwe plaat voor China, is er maar één ter wereld.

Lees meer...

De doodskist als lifestyle-artikel

Doodskist als lifestyle-productWe kopen ons suf, maar er is één product waar niemand op zit te wachten: de doodskist. Aan de hand van productfotografie en de erotische kalenders van de Italiaanse kistfabrikant Cofani Funebri weerspiegelt de tentoonstelling Especially For You  het ingewikkelde huwelijk tussen commercie en dood. Hoe verkoop je het onverkoopbare? Te zien in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover aan de Kruislaan.

Lees meer...

 

 

 

Alle exposities op een rij vind je in het  Expositie Overzicht

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |