di26092017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Van pop tot klassiek en veel meer
Muziek in Oost

Nederlands Philharmonisch Orkest start crowdfunding voor nieuwe contrabas

NedPHO Crowdfunding contrabasHet Nederlands Philharmonisch Orkest wil graag een nieuwe contrabas aanschaffen. De bas gaat bespeeld worden door João Seara, plaatsvervangend aanvoerder contrabas in het orkest. Het orkest heeft zijn oog laten vallen op een Engelse authentieke, achttiende-eeuwse contrabas van de gerespecteerde Londense basbouwers Hill & So. De kosten voor de aankoop van deze contrabas zijn € 75.000. Via het crowdfundingsplatform Voordekunst wil het Nederlands Philharmonisch Orkest een deel van dat bedrag ophalen middels de campagne Bouw mee aan de bas!

Lees meer...

Meesterviolist Joseph Puglia opent concertseizoen Muziekgebouw

Joseoph Puglia in Muziekgebouw aan 't IJMuziekgebouw aan ’t IJ vroeg Joseph Puglia voor het komende concertseizoen voor zes concerten. De in 1984 in New York geboren en getogen meesterviolist is sinds 2009 concertmeester van Asko|Schönberg. Deze muzikale omnivoor vertolkt in de serie Zielsverwanten zowel oude muziek als zeer recente composities speciaal voor hem geschreven door componisten als Kate Moore en Joey Roukens. Puglia opent het concertseizoen van het Muziekgebouw op vrijdag 9 september samen met ensemble Asko|Schönberg: een wervelende muzikale tijdreis van Bach tot Joey Roukens.

Lees meer...

Educatieproject muziekgebouw opent met miniconcert en symposium

Nieuwe SoundLab instrumentenIn uniek opgezette Amsterdamse werkplaats SoundLAB kunnen jong én oud samen muziek maken. Met een collectie van ruim honderd speciaal ontworpen onorthodoxe muziekinstrumenten start Muziekgebouw aan 't IJ de compleet nieuwe muzikale werkplaats SoundLAB. De werkplaats is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen om met elkaar nieuwe muziekcomposities te maken. Op woensdag 28 juni is de officiële opening van SoundLAB.

Lees meer...

Afgestudeerde popstudenten gaan het dak op

Muziek op dak van NEMODeze zomer gaan afgestudeerde bands van de popafdeling van het Amsterdamse Conservatorium het dak op van NEMO, het hoogste stadsplein van Amsterdam. Ze laten je genieten van sferische Indie pop tot Americana muziek met invloeden uit de jaren '70. Donderdag 29 juni begint de zomer bij NEMO met muziek van onder anderen Jeanne Rouwendaal, één van ‘De Grote Prijs van Nederland’ winnaars 2014.

Lees meer...

Belangstelling enorm voor opera Salome in Park Frankendael

Opera salome in Park FrankendaelGenieten van het mooie weer, de meegenomen picknick én van een opera op een groot scherm in Park Frankendael. Het Holland Festival presenteerde weer zijn traditionele operavertoning in de open lucht. De vele bezoekers van de gratis uitvoering door De Nationale Opera zaten stil te luisteren en zichtbaar te genieten van de opera Salome van Richard Strauss.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |