di26092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Levensbeschouwing, filosofie, religie
Kijk op het leven

Over mensen en organisaties in Oost. Over denken en de zin van het leven.

Prachtige, fleurig geklede mensen bij Evangelische Broedergemeente

Evangelische BroedergemeentePrachtige, fleurig geklede mensen lopen na de kerkdienst van de Evangelische Broedergemeente vrolijk pratend rond. Het is druk in de Koningskerk aan de Pasteurstraat: koffie en thee staan klaar met iets lekkers erbij en iedereen is blij elkaar weer te zien. De sfeer is heel anders dan de wat stijve, ingetogen kerkgang die in Nederland gebruikelijk is. Mirjam Ringer gaat op onderzoek in de tweede aflevering over levensbeschouwingen in Oost.

Lees meer...

Stiltewandeling door oude havens aan het IJ

Stiltewandeling langs het IJIn stilte, mindful wandelen is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen bij wie deelneemt. Tijdens het wandelen mág je dus wel praten, maar wìl je dit niet. De aandacht blijft gericht op de omgeving. En op jezelf. Het buurtinitiatief 'Mediteren in Oost' maakt op 25 februari een stilte-wandeling van ongeveer vier uur langs oude havens aan het IJ.

Lees meer...

Levensbeschouwingen in Oost: Het Apostolisch Genootschap zonder dogma’s

Apostolisch GenootschapKerken, moskeeën en andere levensbeschouwelijke groeperingen ondersteunen de armen en bezoeken ouderen. Drijven ze mensen uit elkaar of zorgen ze dat mensen zich verbonden voelen met elkaar en met de buurt? In de eerste aflevering van een serie wil Mirjam Ringer weten hoe Jort Kropff de taak van het Apostolisch Genootschap ziet.

Lees meer...

‘In je eentje is het niks’. Filosoof Jos Kessels over het belang van een buurt

Jos KesselsJos Kessels is filosoof, gespecialiseerd in de socratische methode. Hij voert deze onderzoeksgesprekken bij bedrijven, bij overheden, en ook in de buurt. Eerst in café 1900 en binnenkort in Studio B13 aan het Krugerplein. Wat is volgens hem een buurt en wat heb je eraan? ‘Alles wat het leven de moeite waard maakt, zit in contact.’

Lees meer...

Even de kosmos in turen

KosmosWIJSGERIG - Een echte kosmopoliet voelde ik me! Als student Internationale Betrekkingen liep ik stage voor Nederland bij de Verenigde Naties in Wenen. Trots als een pauw zat ik in zo’n grote VN-zaal op mijn eerste dag achter het bordje Nederland. Een onvergetelijk moment. De eerste horde om Secretaris-Generaal te worden was genomen.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |