di26092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Willie Scharwächter
Leefstijladvies

Willie Scharwächter geeft leefstijladvies voor bedrijven en particulieren.

 

Met Pilates meer balans en minder angst om te vallen bij ouderen

Willie Scharwachter pilatesAngst en een wankele balans bij ouderen zijn twee belangrijke risicofactoren om te vallen. Uit onderzoek blijkt dat oudere vrouwen met lage rugpijn, die aan Pilates doen, een betere balans en minder angst om te vallen ervaren.

Lees meer...

30 mei Nationale Huidkankerdag, schrijf je in voor een gratis check up

Onderzoek naar huidkankerVorig jaar tijdens de Huidkankerdag lieten zesduizend mensen verdachte huidplekjes bekijken door een dermatoloog. Zeventig van hen bleken melanoom te hebben. Melanoom is de meest kwaadaardige vorm van huidkanker. Elk jaar sterven ongeveer duizend mensen aan deze vorm van kanker.

Lees meer...

Nederlandse zorgsysteem beste van Europa

GezondheidszorgHet Nederlandse zorgsysteem is voor het vijfde achtereenvolgende jaar beoordeeld als beste van Europa en steekt met kop en schouders uit boven de omringende Europese landen. Op de 48 punten waarop gescoord kon worden, zoals de rechten van patiënten, informatie, preventie en resultaten kreeg Nederland 898 punten van de mogelijke 1000 toegekend en liet daarmee Zwitserland achter zich met 851 punten. Nederland haalde hiermee een record. Niet eerder scoorde een land zoveel punten in de Euro Health Consumer Index.

Lees meer...

Gezond gewicht hoe meet je dat?

Gewicht metenJarenlang is ons gewicht gemeten volgens de Body Mass Index (BMI). Wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat een goede vetverdeling een veel belangrijkere maat is voor het bepalen van een gezond gewicht.

Lees meer...

Leefstijl column van Willie Scharwächter

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |