di26092017

De lente in je kop?

Opruimspecialist

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Het voorjaar is in aantocht. Wat doet dat met je? Stap je 's ochtends wat makkelijker uit bed en word je weer wat actiever na het avondeten nu het steeds wat langer licht is?

Ik had zondag ineens zin om weer in de tuin te werken en alle dode bladeren op te vegen. Eronder kwamen narcissen tevoorschijn. In combinatie met de fluitende vogels gaf me dat al een beetje een lentegevoel.

Ook heb ik afgelopen weekend weer heel wat ballast van mij afgeschud. Ik heb afscheid genomen van een stapel Spaanse boeken. Ik heb de gelezen boeken weggeven, want ik ga ze niet nog een keer lezen. Ik ben veel te blij dat het me de eerste keer gelukt is! Ook staat er nog een rij te lezen Spaanse boeken op me te wachten, dus het is niet realistisch te denken dat ik reeds gelezen boeken nogmaals zal lezen. Ik heb zelfs afscheid genomen van studieboeken en naslagwerken. Afscheid nemen is hier de correcte omschrijving, omdat ik niet alleen de boeken heb weggegeven. Nee, ik heb ook afscheid genomen van het idee dat ik ooit nog iets met die boeken zal gaan doen. Dat gaat niet gebeuren. Dat is in de afgelopen jaren niet gebeurd, dus ik heb dat idee nu laten varen.

Was het makkelijk om boeken weg te doen en afscheid te nemen van mijn plannen? Nee, zeker niet. Ik heb de lees- en de studieboeken vaak genoeg in mijn handen gehad en toch niet weggedaan omdat ik er nog niet aan toe was. Afscheid nemen heeft soms tijd nodig. Doorslaggevend was deze keer dat ik van sommige dingen niet eens wist dat ik ze nog had. Die ga ik dus ook niet missen. Ook  was ik bij mijn klanten geconfronteerd met niet uitgevoerde ideeën, projecten en plannen. Toen ik die zag, heb ik het besluit genomen ook bij mij thuis schoon schip te maken. Afgelopen weekend leidde dat dus tot het ontmantelen van mijn Spaanse boeken en het idee dat ik misschien ooit weer serieus Spaans ga leren. Voor nu is voor mij voldoende dat ik Spaanse boeken en tijdschriften lees, te beginnen met de rij nog niet door mij gelezen boeken, en dat ik naar Spaanstalige muziek luister. Mocht ik ooit weer Spaanse les gaan volgen, dan kan ik op dat moment de bijbehorende boeken kopen. Nu heb ik weer wat meer ruimte in mijn kast en in mijn hoofd. Ruimte die ik kan gebruiken voor nieuwe boeken en ideeën die ik wel (binnenkort) uitvoer.

Tip

Hoeveel onafgemaakte projecten heb jij nog in je huis en in je hoofd? Bekijk ze kritisch en laat er een paar los, zodat je letterlijk en figuurlijk ruimte krijgt.

 


A3 Groen   13.03.2017
Lentekriebels. De tuin roept inderdaad en daar opruimen is heerlijk met dit mooie weer. Boeken is een ander verhaal....toch heb ik laatst ook het één en ander weggedaan. Wel moet ik ze dan meteen wegbrengen anders ga ik soms weer twijfelen. Gelukkig heb ik in de buurt iemand die verbonden is aan een kringloopwinkel voor mensen met een beperking, dus breng ik ze daar heen. Ook kleding breng ik daar, daar geld hetzelfde voor kijken en wegbrengen. Zo langzamerhand is er toch wel wat hier het huis uitgegaan.
Groet en opruimsucces A3
 
Hans Groen   10.03.2017
Boeken weg doen Ook ik heb het afgelopen jaar de nodige boeken weggedaan. Ik probeer voor mijn collectie vliegtuigboeken een nieuw baasje te vinden maar zelf liefhebbers zijn terughouden. Veel staat op Internet. Boeken zijn minder belangrijk geworden.
Ik heb een aantal in een boeken rek op straat neergezet. Deze boeken waren in no-time uit het schap verdwenen. Iemand had er dus toch belangstelling voor.
Verkoop op Marktplaats en Tweedehands net loopt ook niet geweldig.
 
Yolanda O.A.   09.03.2017
Sinds kort heb ik de opruimkriebels te pakken, en dan moet ik daar direct werk van maken! In de berging had ik van alles bewaard. Misschien dat ik er ooit nog naar zou kijken, luisteren, gebruiken, ... Niet, dus. Een deel is al naar het recyclepunt, tweedehandsboek enwinkel en kringloopwinkel gebracht. En er staat nog een deel klaar om weg te worden gebracht. De berging is leger en het was lang niet zo vervelend om het allemaal weg te doen. Ik was er kennelijk klaar voor!
(Al weet ik niet waar ik met mijn verzameling "ooit-zal-ik-dit-maken"-kruispuntprojec ten heen moet.)
 
Yolanda O.A.   10.03.2017
Excuus: kruissteekproje cten.
 
Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |