di26092017

Is het uit de hand gelopen?

Opruimspecialist

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Een aantal mensen heeft gereageerd op mijn vorige column over Koningsdag. Sommigen leken verbaasd te zijn dat ik als opruimspecialist zo geniet van deze koninklijke dag. Misschien is het ook wel een paradox: anderen helpen met opruimen en zelf op de grootste rommelmarkt van het jaar dingen aanschaffen.

Dit jaar was er zulk goed spul te koop dat ik niet eens mijn straat uit geweest ben. Mijn meegenomen tas was binnen de kortste keren vol. Wat heb ik allemaal gekocht? Boeken, tijdschriften, dvd's, cd's en kaarsen. Ik kan voor alle voorwerpen uitleggen waarom ik deze koopjes mijn huis in heb gesleept. Laat ik beginnen met de kaarsen. Ik brand vrijwel dagelijks van die dikke stomp- of krulkaarsen. Als je naar de verkoopprijs ervan in de winkel kijkt, kan dat best prijzig zijn voor iets wat je aansteekt en opbrandt. Op Koningsdag vind ik altijd meerdere kaarsen die voor niet meer dan een euro verkocht worden. Het geeft een goed gevoel zo'n exemplaar in de hens te steken, wetende dat het weinig heeft gekost.

Dvd's koop ik soms voor maximaal een paar euro in de winkel, omdat ik zo'n film één keer bekijk. Na het zien van de film en de extra's geef ik de dvd weg aan een van mijn vriendinnen of aan de kringloopwinkel. Een dvd bewaar ik alleen als ik ervan overtuigd ben dat ik de film nogmaals zal bekijken.

De cd's heb ik gekocht, omdat het muziek is van artiesten of bands waar ik benieuwd naar ben, maar waar ik niet de volle mep voor wil betalen. Noem het een kennismakingsprijs. Ik beluister de cd's misschien een paar keer, maar voor een euro per stuk is het voor mij eenvoudig ook deze weg te geven als het niet is wat ik ervan verwacht had.

Met de boeken leek het dit jaar een beetje uit de hand gelopen te zijn: aan het eind van Koningsdag bleek ik er 26 gekocht te hebben. Zesentwintig! Er werd me gevraagd of ik van plan was al die boeken te lezen. Jazeker. En als ik ze uit heb gaan ze de deur uit. Er zitten exemplaren bij die ik recent in de boekwinkel nog in mijn handen heb gehad, maar waar ik de volle prijs niet voor over had. Buitenkansjes dus.

Ik heb nu genoeg te lezen en kan je melden dat ik een week na Koningsdag al aan het derde boek bezig ben. Dus 26 valt best mee, niet?

Tip

 Als je iets meeneemt je huis in, zorg ervoor dat er dan ook iets uitgaat.

 


Hans Groen   09.05.2017
Koningsdag Linda,
Nog 23 te gaan. Ik kreeg de website weer.
Leuk stuk je. Van een gedeelte was ik getuige geweest.
Groeten
Papa
 
Digmar   09.05.2017
Is het uit de hand gelopen? Ach Linda, als je die boeken nu ook nog door anderen laat lezen kun je jezelf wijsmaken dat ze nóg goedkoper zijn. Een boek van een euro, ook door drie anderen gelezen, kost dan nog maar vijf en twintig cent per lezer. Daarna is de milieuwinkel of de papierbak er blij mee en de boekenkast weer opgeruimd.
Op naar de volgende koningsdag!
 
Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |