do22062017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

College besluit: Javabrug komt er als onderdeel van 'Sprong over het IJ'

Sprong over het IJEind juli beslist de gemeenteraad over nieuwe verbindingen tussen het Centrum. Tegen de zin van de minister komt er dan een fiets- en voetgangersbrug die Oost en Noord verbindt. Deze brug die begint op het Javaeiland  zou onvoldoende zijn onderzocht. En ook de optie van een tunnel is niet bekeken. De Javabrug is echter maar één van de onderdelen van het plan van de gemeente voor 'De sprong over het IJ'. Dat bestaat uit een netwerk van fietsbruggen, veren, en een metrostation, op en rond het IJ.

Lees meer...

Op de Stip: een buurtparlement laat van zich horen in het Oosterpark

Op De Stip in het OosterparkOp initiatief van twee politicologen, Jens  en Giel, was er zondag 18 juni bij de muziekkoepel in het Oosterpark de tweede editie van Op de Stip. Banken stonden klaar waarop mensen die zich van tevoren hadden opgegeven via Facebook en toevallige passanten plaats konden nemen. Het idee is burgers zich kort te laten voorstellen en vervolgens te laten vertellen wat opvalt in hun buurt, wat ze vinden dat goed gaat of nog beter kan en of ze ideeën hebben voor verandering. Er is zorgvuldig gekozen voor een publieke ruimte die van iedereen is en waar menigeen welkom is.

Lees meer...

oo-tv Wat bracht de juni editie van Dwars door Oost in de Jungle?

Theatertalkshow Dwars door Oost in de Jungle.Op woensdag 6 juni presenteerden Dwars en oost-online de achtste editie van de theatertalkshow 'Dwars door Oost in de Jungle'. Het was alweer de laatste show van het seizoen. Na afloop van het programma sprak Rob Zwetsloot met de gasten. Lyk Burggraaff zorgde voor beeld, geluid en de montage. Noteer het alvast in je agenda: op woensdag 6 september is de volgende show met interessante gasten uit Oost in theater Jungle Amsterdam. Daar moet je bij zijn!

Lees meer...

Honderd keer een glimlach, lach of schaterlach

Hasn Mader 100ste cartoonDe honderdste aflevering van de cartoon van Hans Mader staat op de vaste plek, onderaan de startpagina. Met grote regelmaat presenteert hij een nieuwe cartoon op deze site. Iedere veertien dagen een nieuwe. Hans, het team van oost-online dankt je voor de glimlach, lach of schaterlach die je ons honderd keer bracht en hopelijk nog lang zal blijven brengen.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |