do27072017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

Verhalen van over de Stelling van Amsterdam gezocht

Pampus verhalenprojectHet project Stellingverhalen verzamelt verhalen van personen die op of rond de forten van de Stelling van Amsterdam hebben gewoond en gewerkt. Herinneringen aan het Fort bij Pampus, het Muizenfort in Muiden, de Westbatterij (het torenfort), Vestingstad Muiden, de Batterij bij Diemerdam of vuurtoreneiland Durgerdam worden doorverteld tijdens verhalenbijeenkomsten en verwerkt in een boek.

Lees meer...

Berlagebrug hoognodig toe aan groot onderhoud

BerlagebrugDe Berlagebrug is aan het einde van zijn technische levensduur en is toe aan grootschalig onderhoud. Om te kunnen beoordelen welke werkzaamheden hiervoor precies nodig zijn, wordt een aantal technische onderzoeken uitgevoerd op en rond de brug. De renovatie van het Rijksmonument, dat is ontworpen door architect H.P. Berlage, staat voorlopig gepland voor 2020.

Lees meer...

Gemeenteraad akkoord. Via Java-eiland te voet en op de fiets over brug naar Noord

Java-eilandDe gemeenteraad is in grote meerderheid akkoord met het voorstel van het college voor een voetgangers- en fietsbrug van Oost over het IJ naar Noord via het Java-eiland. Die brug is een onderdeel van een groot aantal maatregelen van het project 'Sprong over het IJ' die de bereikbaarheid naar Noord moeten verbeteren. Minister Schultz en Rijkswaterstaat zien liever een tunnelverbinding onder het IJ omdat een brug de scheepvaart belemmert. Toch zet Amsterdam het plan door.

Lees meer...

Marineterrein wordt internationale werk- en kennisomgeving

Marineterrein ontwikkeltMet het vertrek van bijna alle onderdelen van Defensie medio volgend jaar komt op het Marineterrein 13 hectare vrij. Het is een unieke locatie met veel water en groen. Het Rijk als huidige eigenaar, de gemeente en stadsdeel Centrum hebben gezamenlijk gezocht naar een profiel dat de grootst mogelijke toegevoegde waarde heeft. Het wordt een internationale werk- en kennisomgeving waar plaats is voor topinstellingen op het gebied van onderwijs en wetenschap. Waar het bedrijfsleven bedenkt, test en innovaties toepast. En er komen ook woningen.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |