za29042017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

Annelies Buurman van jarig Bredewegfestival verrast met onderscheiding

Annelies Burman geëerd met AmsterdamspeldBij de opening van het veertigste Bredewegfestival in de Hofkerk overhandigde loco-burgemeester Simone Kukenheim aan festivalvoorzitter Annelies Buurman de Amsterdamspeld. Zij kreeg deze belangrijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor het Bredewegfestival en haar bijdrage aan de culturele ontwikkeling van de stad. De bijzondere onderscheiding werd haar uitgereikt voor aanvang van de 'Opera-op-straat' die vanwege de lage temperaturen plaatsvond in de Hofkerk. De opera drukbezochte opera luidde het Bredewegfestival in.

Lees meer...

Een beeld van een Koningsdag op de Bredeweg

Bredewegfestival 2017Het weer viel best mee op Koningsdag. Een beetje fris, maar als het oranjezonnetje even scheen leek het toch wel lente. In veel straten en pleinen schalde muziek en de vrijmarkt spreidde zich uit over een groot deel van Oost. Gezellig druk was het ook. En zeker op het jubilerende Bredewegfestival. Daar leek het iets minder druk dan andere jaren, maar dat had waarschijnlijk te maken met het uitdijen van het festivalterrein. Dat liep nu door tot de nieuwe brouwerij Poesiat en Kater aan het einde van de Hogeweg. Het was een vorstelijke dag.

Lees meer...

Rob Zwetsloot nodigt je uit in de Jungle

Kom naar Dwars door Oost in de JungleIedere eerste woensdag van de maand is het opmerkelijk druk bij de populaire theatertalkshow van en voor Oost in Jungle Amsterdam. Met steeds interessante en leuke gasten. En je ontmoet er mensen uit de buurt. Op woensdagavond 3 mei om 20.00 uur ben je van harte welkom bij Dwars door Oost in de Jungle. Rob Zwetsloot vertelt er meer over.

Kijk en luister

Nieuwe entree Nemo verbindt binnen met buiten

Nieuwe entree van NemoScience museum Nemo heeft z'n entree helemaal vernieuwd. Het onderste deel van de gevel is volledig transparant en verbindt binnen met buiten. Vanaf het water en de kade kijk je naar de publieke ruimtes en de begane grond van het museum. De nieuwe entree heeft een open uitstraling met zicht op alle tentoonstellingsverdiepingen. De vergrote ruimte biedt de jaarlijks groeiende groep bezoekers van Nemo een warm welkom.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |