di26092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Korte berichten, oproepen, mededelingen...

Gratis training voor mantelzorgers

Zorgt u voor een dierbare? Iemand die intensief zorgt voor een dierbare wordt een mantelzorger genoemd en hier komt veel bij kijken. Dynamo traint mantelzorgers om deze zorg wat te verlichten. De volgende training start 12 april voor mantelzorgers Oost. Tijdens de training komen de volgende vragen aan bod: Welke regelingen en voorzieningen kan je inzetten? Hoe organiseer je de administratie? En hoe zorg je goed voor jezelf? .

‘Er zijn enorm veel mogelijkheden de zorg slimmer te organiseren!’ aldus trainster Gaby Terlingen. ABZ staat voor Administratie, Budget en Zorg. Een overzichtelijke administratie helpt in het berekenen van voordelen bij de belastingdienst en het aanvragen van andere financiële voorzieningen. Overzicht in budget geeft rust. En wat betekent ‘de zorg’ voor de mantelzorger? Neem bijvoorbeeld de zorg voor een partner die lijdt aan Alzheimer of heeft een lichamelijke of geestelijke beperking. De persoon verandert. Dit kan heel ingrijpend zijn. Ook hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed. De ABZ-cursus is gratis voor mantelzorgers die wonen of voor iemand zorgen in Amsterdam Oost. Interesse? Op woensdag 12 april (19.00 – 22.00) start de volgende cursus.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Gaby Terlingen via 06 19 45 66 99 / gterlingen@dynamo-amsterdam.nl.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |