di26092017

Back Voorpagina oostbizz Nieuws en informatie voor ondernemers Ondernemer in Oost

Ondernemer Oda van Stekelenburg: Reisbureau 'Viaggi da Gustare'

Oda van Stekelenburg

Oda raakte tijdens de Romereis in de vijfde klas van het gymnasium bevlogen van Italië. In Rome ervoer ze op elke straathoek de gelaagdheid van de geschiedenis. Ze werd geraakt door de culturele rijkdom, het heldere licht en genoot er het heerlijke Italiaanse eten. Vanaf haar twintigste kwam ze regelmatig in Italië en werd dit land een sluimerende liefde.

Door Florence Meershoek

Ze werkte in het onderwijs en volgde daarnaast een universitaire opleiding kunstgeschiedenis in de avonduren. Ook verdiepte ze zich in wijn, werd vinoloog, leerde Italiaans en besloot vervolgens alles wat ze gedaan had in haar leven te combineren in haar werk: ze wil anderen in contact brengen met de schoonheid die zijzelf ervaart in Italië.

Italië in optima forma
Toen Oda in 2003 begon met haar reisbureau 'Viaggi da Gustare' had ze het land al systematisch verkend en er vele steden bezocht. Oda verhuurt huizen, villa's en appartementen en selecteert alleen accommodaties waar ze zelf ook graag wil verblijven. Ze kiest niet zozeer voor luxe dan wel voor kleinschaligheid, authenticiteit, een bijzondere landschappelijke ligging en een smaakvolle inrichting. Ze heeft een voorkeur voor historische accommodaties. "Op die manier presenteer ik Italië in optima forma aan mijn klanten."

Daarnaast organiseert Oda rondreizen, waarin ze de culturele hoogtepunten van een bepaald gebied opneemt. Met haar belangstelling voor wijn en gastronomie voorziet ze haar klanten ook graag van restaurantadviezen: van een eenvoudige trattoria tot aan een sterrenrestaurant. Ze gaat soms mee als reisleider, waarbij ze ernaar streeft de reis in diverse opzichten tot een unieke ervaring te maken. Ze kan zo gedetailleerd te werk gaan dat ze restaurants vraagt bepaalde wijnen te schenken voor haar klanten, waardoor de klant een heel scala aan wijnen van een regio leren kennen. Die klantenkring varieert van vinologen tot mensen die gewoon van lekkere van wijn houden. Verder organiseert Oda regelmatig reizen op maat voor bedrijven: ze stippelt bijvoorbeeld routes uit waarbij klanten met vintage auto's wijnproducenten en bijzondere restaurants bezoeken.

Levensstijl
Oda is Amsterdamse ondernemer geworden omdat ze hier al jaren woont. Ze vertrok op jonge leeftijd al naar de hoofdstad en houdt sowieso van grote steden. Amsterdam heeft haar op cultureel gebied enorm veel te bieden: de opera en het theater zijn van hoog niveau, het Concertgebouworkest is wereldberoemd.

Ze startte haar bedrijf uit liefde voor Italië en liefde voor wijn, inmiddels is het een 'way of life' geworden. Ze wordt gedreven door inhoudelijke bevlogenheid: "Ik houd me bezig met zaken die me daadwerkelijk raken en interesseren. Daar haal ik ook de motivatie uit, ik steek er bovenmatig veel tijd en energie in." Ze gunt nou eenmaal elke klant een bijzondere belevenis en een unieke vakantie.

Oda leert Italië steeds beter kennen en ontdekt telkens weer nieuwe attracties. Ze beschouwt zichzelf als een verzamelaar en deelt haar vondsten graag met anderen: "Ware rijkdom zit in ervaringen en herinneringen die je opbouwt, daar wil ik aan bijdragen."

www.viaggidagustare.nl

 

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |