Home Overzicht 1.500.000 bloembollen moeten drassig Oosterpark kleur geven

1.500.000 bloembollen moeten drassig Oosterpark kleur geven

0

De renovatie van het Oosterpark kan geen succes worden genoemd. Belangrijke aanleiding was verbetering van de vochtige grond van het park, waarmee de waterhuishouding zou zijn verbeterd. Het tegendeel lijkt waar.

Bomen en struiken staan met de wortels in het water en dreigen het loodje te leggen. Onderdeel van de renovatie is de aanplant van anderhalf miljoen bloembollen, die de komende tijd het park kleur moeten geven. De stichting Herstel Oosterpark vermoedt dat het om maar 100.000 bollen gaat en vermoedt fraude en gaat in de gemeenteraadscommissie vragen stellen.

Heveel bloembollen er ook zijn gepland, de grond waarin ze groeien mag niet te vochtig zijn. Het belangrijkste voor een goede beworteling en bloei van bolgewassen is namelijk een luchtige en niet lang nat blijvende grond. Door natte grond verstikken de bollen en rotten ze volledig weg. En juist in het noordelijk deel van het Oosterpark is de grond vochtig. Het zal dus spannend zijn of het Oosterpark de concurrentie met de bollenvelden en de Keukenhof kan aangaan.