Home Overzicht 100-jarige De Meer ontvangt jubileumpenning gemeente

100-jarige De Meer ontvangt jubileumpenning gemeente

0
Het 'eerste' elftal van De Meer in 1918.

Sportvereniging De Meer ontving ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan de jubileumpenning van de stad Amsterdam.  Locoburgemeester Laurens Ivens kwam voor die gelegenheid naar het clubhuis van de vereniging op sportpark Drieburg. De penning werd uitgereikt na afloop van het Meerlennium-voetbaltoernooi.

De sportvereniging De Meer werd een eeuw geleden opgericht als de Rooms-Katholieke Watergraafsmeersche Voetbalvereniging (R.K.W.V.). Dat gebeurde op de stoep van de Middenweg/hoek Wakkerstraat. De naam werd al snel gewijzigd in Sportvereniging De Meer.

De sportvereniging telt ongeveer 800 voetballiefhebbers. Momenteel zijn er vier meisjes- en tien jongensteams, heeft de club een groepje mini’s en biedt de club ook ruimte aan meer dan 400 senioren. De club heeft veel aandacht voor een veilig sportklimaat: het Voetbalconvenant is ondertekend, er is deelgenomen aan het traject Sportief Coachen van de KNVB en de leiding heeft de cursus In ‘Veilige Handen’ gevolgd.

Omdat Sportvereniging De Meer al meer dan 100 jaar een ontmoetingsplek is voor jong en oud, ontvangt zij de jubileumpenning van Amsterdam. Die penning is bedoeld voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting gevestigd zijn in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) of langer bestaan.

Het hele jaar door zijn er bij de Meer verschillende activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het 100-jarig bestaan. De feestelijke reeks startte op 9 februari met de ontvangst van officiële instanties en de dag erop was er een fantastisch feest met alle leden in het clubhuis. Aan het eind van het seizoen vierden de jeugdleden feest. De senioren komen vandaag in actie op het Meerlennium-toernooi met aansluitend BBQ en een afsluitend feest. De oud-leden tenslotte komen op 17 juni naar sportpark Drieburg voor een reunie.

 

Vorig artikelHet Rooftop Festival nu op twintig daken
Volgend artikelPaul Cliteur: Cultuur Marxisme