Home Overzicht Komt het Amsterdammertje van 2017 uit Oost?

Komt het Amsterdammertje van 2017 uit Oost?

0

Gezocht: Amsterdamse kinderen tussen de acht en vijftien jaar oud die de wereld mooier maken en zich belangeloos inzetten voor iets of iemand voor de titel Amsterdammertje van het jaar. Dat kan bijvoorbeeld voor een wijk zijn, voor een sportvereniging, een goed doel of een mede-Amsterdammer. Komt het Amsterdammertje van dit jaar uit Oost?

Vorig jaar waren onder de genomineerden kinderen die levens redden, plantsoenen schoonmaakten en verdraagzaamheid uitdroegen. Toen won Jeremy de Bel de titel vanwege zijn vrijwilligerswerk bij buurtrestaurant Resto VanHarte in de Vogelbuurt. Jeremy ontmoette vrijdag Larice Berg, een van de kanshebbers van dit jaar. Larice werkt aan onderwijsontwikkeling door na te denken over de ideale school en de docent van de toekomst. De andere kanshebbers worden later bekendgemaakt.

De jonge helden kunnen zich tot en met 31 december 2017 aanmelden. Tien rolmodellen worden tijdens de uitreiking op 28 januari 2018 in het zonnetje gezet.

Sinds 2012 gaat Stadmakertjes jaarlijks op zoek naar het Amsterdammertje van het Jaar. Dat is een inwoner van Amsterdam, leeftijd tussen 8 en 15 jaar, die zich belangeloos inzet voor iets of iemand. De verkiezing laat zien dat iedereen, hoe jong hij/zij ook is, iets positiefs kan bijdragen! Een jury kiest uiteindelijk uit alle inzendingen de tien finalisten, waaronder de winnaar. Zij kijken naar een aantal kenmerken:

  1. Is het een initiatief van jongeren zelf of is het door volwassenen opgezet?
  2. Is het initiatief eenmalig of duurzaam?
  3. Hoe origineel is de activiteit?
  4. Kunnen anderen zich bij de activiteit of het initiatief aansluiten? Zet het aan tot iets groters?

Neem bij vragen/opmerkingen contact op met Marieke Haverlag, [email protected].