Home Lezen en schrijven Philip Dröge gast in Oba Live

Philip Dröge gast in Oba Live

0
Theodor Holman presenteert het programma Oba Live.

Het is niet alom bekend, maar iedere drie weken presenteert Theodor Holman in de bibliotheek op het Javaplein het programma Oba Live. Het is een programma van een uur begint om 17.00 uur en de toegang is gratis.

Op 30 november ontvangt Theodor Holman schrijver en onderzoeksjournalist Philip Dröge met zijn nieuwe boek ‘Pelgrim’ over leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936), wetenschapper, spion en avonturier.

Op 21 februari 1885 arriveert een Nederlander in een bescheiden karavaan in Mekka, de 28 jarige predikantenzoon uit Leiden, Christiaan Snouck Hurgronje. Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam en waagt daarmee zijn leven. Philip Dröge beschrijft in deze biografie het avontuurlijke leven van Christiaan Snouck Hurgronje die decennia lang grote politieke en culturele gebeurtenissen van nabij meemaakte, eerst in Mekka, later in het noordelijke deel van Sumatra bij Atjeh. Het brengt hem roem en problemen.

Wim Berkelaar zal de socioloog en controversieel sociaal-democraat Bart Tromp (1944-2007) herdenken. Ook is er in deze aflevering van Oba Live weer de rubriek van filmjournalist Gawie Keyser.