Home Overzicht Cameratoezicht ter bestrijding van drugsoverlast verlengd

Cameratoezicht ter bestrijding van drugsoverlast verlengd

0

Het cameratoezicht ter bestrijding van drugsoverlast en criminaliteit wordt verlengd. Soms gaat het om een half jaar, maar op andere locaties wordt het cameratoezicht het hele jaar gecontinueerd.

De gemeente heeft het cameratoezicht onlangs geëvalueerd en concludeerde dat de inzet van camera’s nog steeds gerechtvaardigd. De camera’s vergroten volgens de gemeente de efficiëntie en effectiviteit van het optreden van de politie en handhaving en dragen bij aan preventie van strafbare feiten en handhaving van de openbare orde.

Op de H.J.E. Wenckebachweg blijven de camera’s in ieder geval tot eind juni aanwezig. Het hele jaar zal gesurveilleerd blijven worden in de de Indische Buurt en Dapperbuurt, het Zuiderkerkhof, de Sint Antoniesluis, de Sint Antoniesbreestraat en de Jodenbreestraat.

Of dat zo blijft wordt elk jaar opnieuw geëvalueerd. Als daaruit blijkt dat de criminaliteit tot een bepaald niveau is gedaald, wordt het cameratoezicht beëindigd, waarbij er kennelijk vanuit wordt gegaan dat deze maatregel de criminaliteit niet zal laten terugkeren.