Home Kort nieuws 15 jarige die homo’s uitschold vrijgesproken voor groepsbelediging

15 jarige die homo’s uitschold vrijgesproken voor groepsbelediging

0

De jongen die april dit jaar een homostel dat hand in hand liep lastigviel en beledigde inde Molukkenstraat is in hoger beroep vrijgesproken van groepsbelediging.

Ondanks dat de jongen riep dat homo’s in Amsterdam niet normaal zijn en het gerechtshof dit beledigend vindt, was het niet de opzet de belediging in de openbaarheid te brengen waardoor de veroordeling hiervoor vervalt. De straf leerstraf voor eenvoudige belediging blijft wel staan. Daarnaast moet de jongen  in totaal 500 euro schadevergoeding betalen. Dat was 850 euro.

Het incident staat niet op zichzelf. Afgelopen voorjaar werd bij het Cruquiuseiland een homoseksuele man beledigd en gestoken met een stuk glas. Hiervoor zijn drie tieners  opgepakt. Vorige week werd een huis waar de regenboogvlag hing twee keer in een weekend bekogeld. Als tegenzet hangt Stadsdeel Oost permanent de regenboogvlag uit.

De slachtoffers van het homogeweld in de Molukkenstraat in april zijn het spuugzat en gaan verhuizen. Stadsdeelvoorzitter  Maarten Poorter geeft hoge prioriteit aan de bestrijding van homogeweld. Hij bezoekt alle middelbare scholen in Oost om in gesprek te gaan en voorlichting te geven en neemt dan de regenboogvlag mee.