Home Overzicht Cabaret Oriëntale, een bonte Balkan muziekavond

Cabaret Oriëntale, een bonte Balkan muziekavond

0

Het muziekfeest ‘Cabaret Oriëntale’ van Club Antre staat steeds in het teken van internationale muziek. Het sfeervolle La Caverna, de ruimte boven restaurant Puerto Pata Negra aan de Oostelijke Handelskade, bood op vrijkdagavond 2 februari een podium aan de internationaal georiënteerde artiesten en muziekgroepen.

Tekst en foto Eline van Dam

Club Antre organiseert meerdere keren per jaar een muziekfeest. Tijdens zo’n muziekfeest wordt jong talent gekoppeld aan professionele musici waarbij ontwikkeling centraal staat. Er worden verschillende muziekstijlen gepresenteerd: van jazz tot klassieke muziek en van pop tot tango. Elke clubavond staan twee muziekgroepen uit Amsterdam op het podium. Zij worden, voordat deze avond plaatsvindt, klaargestoomd door het Tombaz ensemble. Dit ensemble bestaat uit zangeres Meral Ari met een klarinettist, contrabassist, violist, percussionist, pianist en accordeonist.

De avond begon met de getalenteerde Nederlandse Edzo en Turkse Emirhan op de piano en klarinet. Zij speelden Turkse klassieke muziekstukken. Na hun optreden vervolgde de jonge violiste Shadi haar kunsten onder het genot van een goede Balkan-beat. Daarna stormde wereldkoor ReArt, met meer dan 20 stralende zangers en zangeressen, het podium op. Dirigent Selim Dogru luidde het optreden in met een bijzonder solo. Daarna volgden meerdere indrukwekkende songs in Grieks-Turkse stijl.

Nadat de opkomende artiesten en muziekgroepen hun talenten lieten zien, sloot het Tombaz ensemble de Club Antre-avond af. Nog even lieten zij zien waar de avond om draaide: het belang van muziek en het belang van talent en professionals samen brengen. Turkse tango’s, een Duitse liefdeslied en Griekse ballads klonken uit de muziekboxen terwijl de zangeres de hoogste noten op krachtige wijze behaalde. Ten slotte draaide DJ Volkan tot in de late uren de beste Balkanbeats.

Als je Balkanmuziek in verschillende jasjes wilt zien, is Club Antre een vermakelijk concert. De volgende editie vindt plaats op 20 april en zal in het teken staan van Arabische klanken. Kijk op de Facebookpagina van Club Antre of houd oost-online.nl in de gaten voor meer informatie.