Home Overzicht Waarschuwingscampagne. Vorig jaar ruim honderd berovingen bij Amstelstation

Waarschuwingscampagne. Vorig jaar ruim honderd berovingen bij Amstelstation

0

In de omgeving het Amstelstation en de Wibautstraat vonden het afgelopen jaar ruim honderd berovingen plaats. De politie en de gemeente waarschuren het uitgaanspubliek tegen straatroof met de campagne ‘Snel gezien, snel gejat’ .

Mensen zijn beroofd wanneer zij ’s avonds hun fiets parkeerden of van het slot haalden. In de meeste gevallen zijn tassen en mobieltjes weggegrist. De grootste groep slachtoffers zijn mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 15 tot 30 jaar.

Tips
De campagne wil het uitgaanspubliek bewust maken van het belang om spullen niet zichtbaar te dragen. Dit gebeurt met posters, green graffiti op straat en waarschuwingsteksten op tekstkarren op locaties waar het vaak misgaat.

  • Bewaar je waardvolle spullen zo dicht mogelijk op je lichaam.
  • Draag je mobiel niet zichtbaar tijdens het fietsen.
  • Wees alert op je omgeving als je belt of pint.Dalende trend

Net als voorgaande jaren laten de belangrijkste veiligheidscijfers in 2017 voor de hele stad een goede ontwikkeling zien. De dalende trend is in het bijzonder goed zichtbaar bij het aantal delicten met veel impact op slachtoffers, zoals straatroof en zakkenrollerij. De positieve ontwikkeling die de stad doormaakt op het gebied van veiligheid is geen vanzelfsprekendheid. Vandaar de voorlichtingscampagne.

Check www.amsterdam.nl/straatroof