Home Kunst 18 jonge modekunstenaars laten hun werk zien in Artis

18 jonge modekunstenaars laten hun werk zien in Artis

0
Foto MOAM

Artis gaat samenwerken met het platform MOAM. Dit platform selecteerde achttien jonge kunstenaars die de kans krijgen om vier maanden lang hun werk tentoon te stellen in het Artis-Park en Artis-Micropia.

MOAM collective staat voor Mode Amsterdam. Oprichter Martijn Nekoui begon een aantal jaar geleden met als doel: modeontwerpers in de dop koppelen aan grote namen met flink wat ervaring. Op deze manier krijgt vers talent geweldige coaching en worden ze klaargestoomd voor het echte leven.

Blik achter de schermen
De kunstenaars van MOAM kregen een unieke blik achter de schermen en hebben zich ondergedompeld in de natuur, geschiedenis en het erfgoed van het park. Hierbij werden ze intensief gecoacht door Artis-specialisten. Ze ontwikkelden werk geïnspireerd op de flora, fauna en geschiedenis van het park.

MOAM en Artis slaan handen ineen voor kunstproject art=ARTIS

Zo vertaalt ontwerpster Tess van Zalinge de geschiedenis van de Papegaaienlaan in gedetailleerd borduur- en ijzerwerk en hergebruikt het duo Max/Mei hout uit het park voor een werk dat gaat over het overvloeien van natuur in cultuur. Atelier Mats laat zich inspireren door de uitwerpselen (guano) van de incasterns, waarmee hij deze vogels prenten laat maken. Sterre Fenna geeft haar unieke kijk op hoe de dieren in Artis ons kunnen zien, door mode te fotograferen vanuit verschillende dierverblijven.

Droomproject
Martijn Nekoui, CEO en founder MOAM: ‘Voor MOAM is art=ARTIS een droomproject. Creatieve vrijheid, duurzaamheid én innovatie komen samen in deze samenwerking, op een iconische locatie in Amsterdam.’ Artis-directeur Rembrandt Sutorius: ‘Ik ben trots dat we in Artis, waar al sinds 1838 aandacht is voor kunsten, nu deze jonge talenten de kans kunnen geven hun werk aan een groot publiek te tonen.’

art=ARTIS route
Vanaf 20 april kun je in Artis een route volgen langs alle art=ARTIS werken. De route informeert je over het werk en de flora, fauna en geschiedenis waarop de kunstenaars hun werk inspireerden. De route is speels en leerzaam voor kinderen en biedt informatie en inspiratie voor volwassenen. De werken zullen tot eind augustus te zien zijn.