Home Kunst ‘Opera op straat’ verrast met Carmen breed publiek

‘Opera op straat’ verrast met Carmen breed publiek

0

Ook als je niet van opera houdt was het op de avond voorafgaand aan het Bredewegfestival genieten op de Bredeweg. Je luisterde en keek naar een prachtig uitgevoerde versie van een van de meest populaire opera’s aller tijden: Carmen van Bizet. Het was alweer de vijfentwintigste Opera op Straat.

Foto’s Eddy Ellert

Op een groot podium een geweldige cast bestaande uit solisten van de Dutch National Opera Academy. Het koor met leden van de Nationale Reisopera en het Groot Omroepkoor. In de orkestbak leden van verschillende vooraanstaande orkesten. En dat alles zomaar op straat.

Bij slecht weer zou de opera worden verplaatst naar de Hofkerk. Dit jaar werkten de weergoden mee en was het weer echt een opera op straat.

Prachtige prestatie
Bewondering voor de mooie artistieke prestatie van solisten, koor en orkest onder leiding van dirigent Rolf Verbeek en regisseur Sybrand Verbeek. Maar ook alle lof voor de vrijwilligers die ondanks allerlei tegenslagen alles voor elkaar hebben gekregen. De bouwer van het podium haakte drie weken tevoren af. En probeer dan op die korte termijn een andere podiumbouwer te vinden. Maar het podium stond er. Het Nederlands Philharmonisch Orkest, ieder jaar met musici present, moest het hele orkest inzetten voor een grootse opera in de Stopera. Maar het orkest was er.

Het zal een hele klus worden om volgend jaar weer een opera van dit niveau op het Bredewegfestival neer te zetten. De verwachtingen zijn hoog gespannen. De afgelopen vijfentwintig jaar is er steeds weer iets moois gepresenteerd. Sta voor stap werd het mooier! Binnenkort start de voorbereiding voor de Opera op Straat van 2019.