Home Lezen en schrijven Marijke Schermer te gast bij het literair spelprogramma De Kretenzers

Marijke Schermer te gast bij het literair spelprogramma De Kretenzers

0

De schrijfster/regisseuse Marijke Schermer is te gast bij het programma De Kretenzers, een literair spelprogramma als onderdeel van het Festival Boeken door Oost.

‘Alsof het gedrukt staat – De Kretenzers’ is een literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren. Waarin zij literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen boeken en vreemde feiten over schrijvers opdissen. In de verte gebaseerd op ‘Hou je aan je woord’, een befaamd Nederlands woordspelprogramma dat van1961 tot 1963 door de AVRO werd uitgezonden. Schrijvers bleken ook onderhoudende mensen te zijn. Bovendien waren ze niet in hun eerste leugen gestikt. Dat idee is in een compleet nieuwe jas gegoten. En dit programma is inmiddels en aantal malen met succes opgevoerd. Voor mensen die zich echt voor literatuur en schrijvers interesseren is dit erg inspirerend.

Improvisatie
In ‘Alsof het gedrukt staat’ krijgen vier kandidaten (de Kretenzers) opdrachten uitgereikt die zij ter plekke moeten oplossen of beantwoorden. De deelnemers oefenen voor uw ogen hun verbale lenigheid en improvisatievermogen. Ze zullen elkaar willen aftroeven in vindingrijkheid en esprit. De avond heeft een wedstrijdelementen het gaat ongetwijfeld een keer mis… Vier schrijvers gaan met elkaar aan de rol in een strijd die de verbeelding tart.

Vier schrijvers gaan de strijd aan
Marijke Schermer, Krijn Peter Hesselink, Froukje van der Ploeg en Frans Strijards verschijnen achter de tafel om hun sterke en wellicht onbestaanbare verhalen te vertellen en bij nader inzien blijken ze dan toch waar. Maaike Bergstra gaat dat presenteren. Jan Groenteman verzorgt de muziek.

Alsof het gedrukt staat, De Kretenzers op Vrijdag 25 mei om 20.00 uur in theater Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.