Home Overzicht Tiende Indische Buurt Festival leukste Blockparty van het jaar

Tiende Indische Buurt Festival leukste Blockparty van het jaar

0

Op zaterdag 30 juni staan de Javastraat en het Javaplein weer in het teken van de leukste blockparty van het jaar: het Indische Buurt Festival! Met het festival wordt dit jaar voor het 10e jaar de diversiteit van de Indische Buurt gevierd.

Het is een feest voor jong en oud, voor alle kleuren en iedereen die een groot hart voor de buurt heeft. Er is lekkere muziek, er zijn heerlijke hapjes en allerlei activiteiten. Het festival is gratis, iedereen is welkom tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Voor driedubbel buurtplezier wordt er dit jaar samengewerkt met de Eltheto Rommelmarkt en de Amsterdam BLEND Market.

‘Blend’ van tweede leven
Amsterdam BLEND biedt een podium aan alle lokale helden om hun spullen, diensten en talent te delen: buurtbewoners, creatieven, kleine ondernemers en sociale initiatieven. Op de markt vind je een ‘blend’ van tweede leven (vintage, tweedehands en upcycled) en zelfgemaakte artikelen naast design, lokale delicatessen en activiteiten.

Duurzaam en groen
Op de festivalmarkt vind je naast heel veel informatie over duurzame en groene initiatieven in de buurt, actieve vrijwilligersorganisaties en creatievelingen die de buurt mooier maken ook workshops van onder andere Oosterzwam, Het Buurtatelier, Atelier K&K, Oost Indisch Groen, Buurtatelier Tante Gerritje, Grafisch Werkcentrum Amsterdam en Meatball & van de Camp Circustheater.

Kijken door zonnetelescopen
Nieuw dit jaar is een modeshow waar kleding en accessoires worden geshowd van onder andere Atelier La Refonte en Atelier Aicha Mahdien. Ook is er poëzie in de Java Bookshop van Sho’leh Rezazadeh, Bart Top en Jeroen Gerritsen. Bijzonder dit jaar is de komst van de astronomen van het Anton Pannekoek Instituut voor Astronomie, zij nemen twee zonnetelescopen mee waarmee festivalbezoekers naar de zon kunnen kijken.

Veel verschillende soorten muziek
Op deze tiende editie van het Indische Buurt Festival zijn er optredens van onder andere Kasba, Mehmet Polat, Klassiek rondom de Klas, Agnes Geneva, Dance Connects, De Verrukkelijke Vuilnismannen, Las Chicas del Barrio, ACCUfanfare en Tinta Roja Tango.

Lekker eten en drinken
Naast alle lekkere muziek en fijne activiteiten, is er natuurlijk ook heerlijk eten en drinken te vinden op het festival. Verschillende buurtkoks staan met een kraam op de festivalmarkt en bij de buitenbar van de Café De Jonge Admiraal drink je heerlijk speciaalbier en vlierbessenlimo.