Home Overzicht Zondag 8 juli weer gratis Roots Open Air in Oosterpark

Zondag 8 juli weer gratis Roots Open Air in Oosterpark

0

Het jaarlijkse Roots festival bied je de eerste acht dagen van juli muziek, performance, storytelling, verdieping, urban arts en circus. Dat alles komt samen in een rijk programma met het verbindende thema ‘roots’. Het speelt zich voor een groot deel af in Oost: Het Bimhuis, Pakhuis de Zwijger, Studio/K en Hotel Arena vormen het podium. Een ten slotte is er op 8 juli als vanouds het gratis Roots Open Air in het Oosterpark.

Roots was een wereldmuziekfestival maar is nu een multidisciplinair festival met kunst geworteld in tradities uit de hele wereld. Het festival biedt een podium aan artiesten die hun roots verkennen en hun verhaal vertellen via verschillende kunstvormen. Verhalen die ontroeren, prikkelen en soms ook confronteren. Het zijn verhalen die getuigen van een krachtig gevoel van eigenwaarde. Belangrijke verhalen, die helpen onszelf te definiëren in de globale smeltkroes van de 21e eeuw.,

Meer dan 40 voorstellingen,  250 artiesten en 5 locaties

Amsterdam Roots kijkt naar tradities en ontwikkelingen uit de hele wereld en dus ook dicht bij huis. Nederland bruist van het talent. Een nieuwe generatie dient zich aan voor wie het vanzelfsprekend is wortels op verschillende plekken te hebben en hun roots te verwerken in hun kunst.

Dit jaar is er opnieuw een grote verscheidenheid aan artiesten, die zich vrij bewegen in de kunsten, een grote verscheidenheid aan invloeden in zich verenigen en zich thuis voelen op Amsterdam Roots Festival. Van Shishani Vranckx tot Tamer Abu Ghazaleh, van Reza Mirjalali tot Ba Cissoko en van Noam Vazana tot Juancho Valencia.

Ook lanceert het festival dit jaar een aantal eigen producties zoals het project Rootszoekers dat jonge creatieve mensen uitnodigt op zoek te gaan naar een bijzonder verhaal in hun familiegeschiedenis. In het Bimhuis gaat Ke Haber? (Whats’s new?) van Noam Vazana in première; een muzikale zoektocht naar oude sefardische tradities. En er is een nieuwe editie van de theatrale boottocht Sites of Memory.

Check amsterdamroots.nl