Home BoekvandeWeek ‘Jij bent niet zoals andere moeders’ van Angelika Schrobsdorff

‘Jij bent niet zoals andere moeders’ van Angelika Schrobsdorff

0

35 Voor het eerst in het Nederlands vertaald. Prachtig maar Onthutsende roman van de Duitse schrijfster Angelika Schrobsdorff.

Else groeit op in een welgesteld Joods gezin in Berlijn aan het begin van de twintigste eeuw. Ze leidt een uitbundig leven en geniet met volle teugen van de cultuur die de stad te bieden heeft. Bruisend van charme, met haar donkere krullen en fonkelende ogen, beleeft ze vele liefdes en krijgt drie kinderen van drie verschillende mannen. Wanneer de nazi’s de macht grijpen, vlucht ze met haar dochters naar Bulgarije, waar haar een heel ander leven wacht.

Jij bent niet zoals andere moeders is een moderne klassieker over moederschap, liefde en oorlog. Angelika Schrobsdorff baseerde haar roman op dagboeken en honderden brieven van en aan haar moeder. Het verhaal geeft een bijzondere kijk op het leven van haar moeder en – deels – van haarzelf. In Duitsland is dit boek een bestseller geweest. Er zijn daar meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Het boek verscheen voor het eerst in 1992 en werd in 2016 – bij de dood van Angelika Schrobsdorff – opnieuw uitgegeven. Nu is het boek in het Nederlands vertaald.

Jij bent niet zoals andere moeders, is een prachtig, onroerend en tegelijkertijd een onthutsend boek over een vrouw die weigert een leven te leiden wat van haar verwacht wordt.

Jij bent niet zoals andere moeders is geschreven door Angelika Schrobsdorff, vertaald door Irene Dierkes en verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Lisa Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145