Home Overzicht 250 studio’s voor studenten, statushouders en jongeren op terrein Zeeburgia

250 studio’s voor studenten, statushouders en jongeren op terrein Zeeburgia

0

Op het terrein van de Zeeburgia op sportpark Voorland-Middenmeer komt een gebouw met 250 woonstudio’s. De studio’s worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bestemd voor een mix van statushouders, studenten en jongeren. Het gebouw mag er tien jaar blijven staan. Of het terrein daarna weer wordt teruggeven aan Zeeburgia is niet bekend.

Het vierlaagse woongebouw bestaat naast de 250 zelfstandige woonstudio’s uit twee gezamenlijke woonkamers en een binnentuin. Het krijgt een plek langs de Kruislaan. De toekomstige bewoners hebben met NS-station Science Park openbaar vervoer voor de deur, maar ook sport, recreatie en het innovatieve Science Park zijn er vlakbij.

Circulair en modulair
De locatie is door gemeente voor tien jaar beschikbaar gesteld. Omdat het gebouw op een circulaire en modulaire manier wordt gebouwd, kan het na deze periode eenvoudig weer hergebruikt worden op andere locaties. De hoofddraagconstructie en enkele andere onderdelen van het gebouw hebben bijvoorbeeld al een gebruiksperiode in Eindhoven achter de rug.

Het complex wordt in februari volgend jaar opgeleverd. Woningcorporatie Stadgenoot gaat de woningen verhuren.