Home Overzicht 250 woonunits voor statushouders en jongeren op Science Park

250 woonunits voor statushouders en jongeren op Science Park

0

Op het Science Park komen 250 nieuwe woonunits. De ene helft ervan is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten. De woningen die worden geplaatst naast het Startup Village blijven er tien jaar staan. De omwonenden zijn per brief hierover geïnformeerd. De locatie in het Science Park is de derde locatie in Oost. Eerder werd bekend dat even verderop aan de Kruislaan op het oefenveld van Zeeburgia tijdelijke woonunits komen en ook op IJburg is plaats gemaakt voor de huisvesting van statushouders op kavel 13A.

Het collegebesluit over de woningen is genomen voordat een motie van kracht werd waarin werd bepaald dat omwonenden en betrokkenen moeten worden geconsulteerd voordat statushouders ergens worden gehuisvest. Die motie kwam tot stand nadat bewoners van IJburg, een van de andere vier locaties waar woningen voor studenten en statushouders worden gebouwd, in protest kwamen tegen de plannen van de gemeente. Zij hekelden onder andere het feit dat zij pas achteraf waren geïnformeerd over de komst van de woningen.

Vooraf informeren
Wethouder Laurens Ivens beloofde dat Amsterdammers voortaan vooraf geïnformeerd zouden worden over de komst van statushouders in hun buurt. Dat is op Science Park dus niet het geval. Wel is er een informatiebijeenkomst voor bewoners en de eigenaren van bedrijven op het Science Park.

Jongeren tot 28 jaar
Statushouders en  jongeren tot 28 jaar gaan in de 250 units wonen. De jongeren kunnen zich aanmelden via Woningnet en worden mede op basis van motivatie voor het project geselecteerd. Er komen mannen en vrouwen te wonen. Van de statushouders zal een groot deel man zijn. De Universiteit van Amsterdam is eigenaar van de grond en wil als maatschappelijk betrokken organisatie graag meewerken aan de huisvesting van statushouders en jongeren. Woningcorporatie Rochdale is de beoogde ontwikkelaar en verhuurder van het project.

 

Vorig artikelIets van mijn wereld en iets van onze wereld
Volgend artikelBestuurscommissie geeft presentiegeld voor niet gehouden vergadering