Home Overzicht Kalmte voor de storm in Jaap Edenhal

Kalmte voor de storm in Jaap Edenhal

0

Het afgelopen weekend zinderde het weer in de Jaap Edenhal. IJshockey kent veel verrassingen. Thor Amsterdam liet tegen HCA Amsterdam 4-4 noteren. In de wedstrijd van de Amsterdam Tigers vs Zoetermeer Panters lukte het de Tigers niet de eindstand hoger te krijgen dan 3-4. Helaas bleef de stand bij Cool Mokum vs Hijs Hokij Den Haag 2 steken op 3-10. Lewis Daniels was erbij en doet verslag.

Tekst Lewis Daniels

Kalmte voor de storm

Vrijdag 16 november, 21.20 uur, Thor Amsterdam vs HCA Amsterdam, 2e divisie

De derde derby van deze competitie in de Jaap Edenhal had een rustige eerste periode. HCA leek de sterkere partij, maar Thor was strijdlustiger. Die rust bleek dan ook kalmte voor de storm. In de tweede periode werd het spel van Thor binnen een minuut beloond met een goal. Daarna volgde een (Vikingen) wedstrijd, met de gebruikelijke opstootjes en tijdstraffen. Tussen de bedrijven door maakte Thor nog twee goals en ook HCA scoorde eenmaal. Tijdens de derde periode was de strijd grimmiger. De incidenten, al dan niet met tijdstraffen, lieten niet lang op zich wachten. Spelers van beide partijen die tegelijktijdig op de strafbank zaten, namen –tot vermaak van het publiek- de zaken nog even door en daagden elkaar uit echt ijshockey te gaan spelen. Zeker! Daar kwamen we voor! En dat kregen we. Thor vocht keihard om in het voordeel te blijven, maar HCA wist de stand in de laatste minuten gelijk te maken. Vlak daarna was het weer raak voor Thor, maar HCA liet het er niet bij zitten en zorgde in de laatste minuut voor de gelijkmaker, 4-4. Het werd de eindstand van een wedstrijd die kalm begon, maar steeds spannender en amusanter werd.

Comerback voor de Tigers in de laatste twee minuten

Zondag 18 november | Amsterdam Tigers vs Zoetermeer Panters | 1e divisie

Hekkensluiter Amsterdam Tigers hoopte vandaag thuis hun eerste zege te halen door de Zoetermeer Panters, de nummer zeven in de competitie, te verslaan. Lange tijd bleef onduidelijk of dat ook ging gebeuren. Zowel de eerste als de tweede periode verliepen rustig. Zoetermeer speelde net iets sterker en dat zag je terug in de stand, 2-1 voor de Panters. In de derde periode zag het er naar uit dat Zoetermeer met de overwinning naar huis zou gaan, ze vergrootten hun voorsprong met nog twee goals en ondanks een paar bijna goals, moesten de Tigers het waarschijnlijk met 1-4 verlies doen. Tot de laatste twee minuten. Na achttien seconden in de 59e minuut scoorde Zeb van Duin met assists van Daniël van den Ende en Savine Willenga het tweede goal. Nog geen minuut later maakte hij de derde goal, ditmaal met hulp van nog een keer Savine Willenga en de razendsnelle Nicky Collard. En toen? Hoewel Amsterdam onvermoeibaar bleef aanvallen, daar zelfs de goalie voor offerde om zo een extra speler te hebben, lukte het net niet om de stand gelijk te maken. Als er meer tijd was geweest waren ze daar waarschijnlijk wel in geslaagd. Het had er alle schijn van dat het ‘saved by the bell’ was voor Zoetermeer. Met de inzet van vanavond is het slechts een kwestie van tijd voor de Tigers om hun eerste overwinning te halen. Maar die tijd is heel belangrijk.

Verlies, tegenslagen en een kleine opleving voor Cool Mokum en dan weer verlies

Zondag 18 november | Cool Mokum vs Hijs Hokij Den Haag 2

Ook onze Mokumers hoopten vanavond voor het eerst dit seizoen te winnen, maar tegen een sterk team als dat van Den Haag, de nummer een op de lijst, is dat geen eenvoudige opgave.

Den Haag scoorde al in de eerste minuut en nog geen kwartier later stond de teller bij de gasten op vier. Door twee tijdstraffen die vrij snel achter elkaar in de laatste minuten van de eerste periode vielen, speelde Cool Mokum even met drie man, maar dat leverde Den Haag geen goal op. De vele tijdstraffen voor Mokum in de tweede periode, waaronder een van twintig minuten voor ‘abuse of officials’, oftewel belediging van de scheidsrechter, deden de zaak natuurlijk geen goed: 0-7 voor Den Haag. Na achttien seconden in de derde periode was het al 0-8. Toch leken in deze periode de kansen even te keren. In nog geen drie minuten tijd vielen er ook drie goals voor Mokum. Jr McComiskie maakte de eerste met assists van Brian von Mansfeldt en Boris Hubert, de tweede kwam van Tjakko de Vos, Frank van Rossem was zijn rechterhand. Michael Folino scoorde op eigen kracht de nummer drie, wat ook de laatste goal voor Mokum werd. Den Haag schoot nog wel twee keer raak en won daardoor met 3-10.

Vorig artikelAmsterdam Tigers: terug van ver
Volgend artikelMerijn Oudenampsen: De Conservatieve Revolte