Home Nieuwsoverzicht Verlaat na Free Solo de zaal met klikkende knieën

Verlaat na Free Solo de zaal met klikkende knieën

0

Vanavond gaan er bij Kriterion twee nieuwe films in première, en van beide titels kun je op geheel andere wijze met knikkende knieën de zaal verlaten: in Free Solo volgen we Alex, een rotsbeklimmer wiens droom het is de 1 kilometer hoge El Capitan te beklimmen. Zonder zekeringen of touwen, maar free solo…

The House That Jack Built is de laatste van enfant terrible Lars von Trier. Ook in deze, waarin Von Trier aan de haal gaat met een seriemoordenaar die moord om kunst te maken, weet weer te choqueren en provoceren, maar is daarnaast een persoonlijke kijkje in het brein en de artistieke keuzes van de Deense regisseur.

We blijven even in gewelddadige sferen met Ichi the Killer. Zaterdagnacht zal deze Yakuza-film voor de tweede maal als After Midnight worden vertoond.

Om de week toch even lichtvoetig af te sluiten, vertoont Kriterion zondagmiddag de KinderKlassieker Ernest en Célestine. Deze animatiefilm gaat over Ernest, een grote beheer die verkouden is en honger heeft, en Célestine, een kleine muis die bijna wordt opgegeten door de beer. Uit de ontmoeting groeit een vriendschap die alle vooroordelen zullen overwinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here