Home Gezin Aantal kinderen op IJburg loopt terug, basisschool Olympus gaat sluiten

Aantal kinderen op IJburg loopt terug, basisschool Olympus gaat sluiten

0

Met ingang van het schooljaar 2020-2021 sluit openbare basisschool Olympus op IJburg. Dat is volgens de stichting STAIJ, het bestuur van de school, onvermijdelijk geworden door de sterk gedaalde aanmelding van nieuwe leerlingen. Het aantal basisschoolleerlingen op IJburg neemt af. Hierdoor ontbreekt een gunstig perspectief voor Olympus voor de komende periode. De ouders reageerden emotioneel en teleurgesteld over het besluit van STAIJ.

Het aantal leerlingen voor het basisonderwijs op IjJurg loopt terug. Voor OBS Olympus is voor het komend schooljaar slechts een handvol kinderen aangemeld. Voor STAIJ, die het bestuur vormt voor een groot aantal basisscholen in Oost, is dat aanleiding voor sluiting van de school aan de Erich Salomonstraat.

De leerlingen verdienen een succesvolle schoolloopbaan op een sterke school, met een breed aanbod aan activiteiten en een grote en diverse groep leerkrachten, aldus het bestuur van de school. Door de terugloop van het aantal leerlingen wordt dit minder. Daarom kondigt STAIJ in een vroeg stadium de sluiting van de school aan.

De ouders zullen worden ondersteund, in samenwerking met de scholen op IJburg, om tot een nieuwe schoolkeuze te komen mocht dat nodig zijn. In augustus 2020 houdt OBS Olympus op te bestaan.