Home Overzicht Tornado met zeven goals van Amsterdam Tigers tegen Zoetermeer Panters

Tornado met zeven goals van Amsterdam Tigers tegen Zoetermeer Panters

0

Amsterdam Tigers vs Zoetermeer Panters, BeNe League. In de zevende wedstrijd van 2019 sormt Tigertornado met zeven goals

Verslag Lewis Daniels

Wedstrijden tussen de Panters en de Tigers zijn altijd leuk. De teams zijn aan elkaar gewaagd en staan dit seizoen dicht bij elkaar in de competitie. Beide hebben nog kans op een plek in de play-offs, dus nog meer reden om de ander te willen verslaan. Kortom, dé ingrediënten voor een spannende partij.

Zowel de Panters als de Tigers hebben een zware maand achter de rug. Zoetermeer verloor vijf van de acht wedstrijden. De Tigers hadden het moeilijk tegen sterke tegenstanders als AHOUD Devils Nijmegen, Miccroz Eaters Limburg en CAIROX Hijs Hokij Den Haag. Van de zes gespeelde wedstrijden in 2019 wonnen ze alleen die tegen de Tilburg Trappers. Maar zeven is een geluksgetal. Bijgeloof dat zondagavond in de weer goed gevulde Jaap Edenhal waarheid werd.

Alsof het hard begint te waaien na het begin van de wedstrijd. Windrichting: het Pantergoal. Toch duurt het ruim negen minuten voordat de Panters door Donny Pohlman met assists van John Versteeg en Martijn Geerligs omver worden geblazen. Tijdens een powerplay is 1-0 voor Amsterdam een feit. Dan wordt de harde wind een orkaan, Rocco van Hoorn rukt na een assist van Donny Pohlman opnieuw op naar de goalie van de Panters, 2-0. En dat is nog niet alles, Rocco ‘rocket’ van Hoorn slaat de puck nog geen twee minuten later weer in het Pantergoal, 3-0. Hoe leuk kan optellen zijn.

In de voortrazende orkaan neemt Lance van Duin de puck mee naar het goal van Zoetermeer, 4-0. De Panters, inmiddels ronddraaiend in een Tigertornado, krijgen het steeds benauwder en besluiten van goalie te wisselen. Dat helpt. Even. Tot de rust wordt niet meer gescoord, maar de storm laait binnen een halve minuut na de rust weer op. Maarten Brekelmans laat met assists van Tobias Kathan en Michael Mackie-Kwist de puck in de Pantergoal waaien, 5-0. De anders zo luidruchtige supporters van Amsterdam lijken er stil van. Door het gunstige verloop nemen de Tigers meer hun tijd. De hard werkende Panters proberen de vaart erin te houden.

Halverwege de tweede periode vallen er gaten in de verdediging van Amsterdam. Uiteraard maken de Panters daar gebruik van. Vlak na de tweeëndertigste minuut is het 5-1, kort daarop 5-2. De situatie wordt er niet beter op als binnen een minuut twee Amsterdammers naar de strafbank worden gestuurd. Het is nu drie Tigers tegen vijf Panters. Aanvankelijk levert dat geen schade op, maar Panters zijn roofdieren die op de loer blijven staan. De eerste Tiger is nog niet teruggekeerd en het is 5-3. Dat maakt het team van Amsterdam weer compleet. De Tigers borduren voort op een tactiek die deze wedstrijd goed blijkt uit te pakken. Ze houden steeds een speler zo onopvallend mogelijk achter de verdedigers, en bij voorkeur vlakbij het goal van Zoetermeer. Dit om snel te kunnen uitbreken en toeslaan. In het jargon heet deze manier van spelen ‘cherry picking’. Het wordt ook toegepast in basketbal. De Panters maken gebruik van dezelfde methode. Toch is het Amsterdam dat er het meest van profiteert. Door Maarten Brekelmans wordt het met hulp van John Versteeg en Michael Mackie-Kwist even later 6-3. Wel zo veilig. Met Panters weet je het nooit.

De laatste, razendsnel gemaakte cherry picking Tigergoal van de avond is voor John Versteeg met een assist van Michael Brekelmans, 7-3. De Panters slaan nog een keer toe, maar dat kan het feest niet meer bederven. Het blijft 7-4. Een verdiende opsteker na een zware maand. Zeven. Deze avond het getal van de Tigers. Zaterdag 9 februari spelen de Tigers tegen Era Renomar HYC Herentals. Meer informatie hierover in de agenda.