Home Overzicht Coffeeshop Smoke Palace voor onbepaalde tijd gesloten

Coffeeshop Smoke Palace voor onbepaalde tijd gesloten

0

Coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat is op last van burgemeester Halsema per direct gesloten. De sluiting is voor onbepaalde tijd en op grond van de APV.

I n de nacht van 2 op 3 maart was er er een explosie naast coffeeshop Smoke Palace. De politie heeft inmiddels vastgesteld dat deze explosie was gericht op de coffeeshop. De schade aan naastgelegen panden was aanzienlijk. Zelfs aan de overzijde van de straat zijn bij verschillende panden ramen gesneuveld. Hetzelfde gebeurde in de nacht van 12 op 13 januari. Ook toen vond er een explosie plaats voor de coffeeshop en werd aanzienlijke schade toegebracht aan naastgelegen panden en sneuvelden ramen.

De burgemeester komt tot de conclusie dat door de explosies  het woon- en leefklimaat ernstig is aangetast en de openbare orde ernstig is verstoord. De explosies zorgden voor maatschappelijk onrust en gevoelens van onveiligheid bij de direct omwonenden. Dat bleek ook tijdens de buurtbijeenkomsten die na de explosies zijn georganiseerd.

De aanwezigheid van explosieven in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan. Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeester besloten de coffeeshop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.