Home Groen Paden in de Klein Duivendrechtse Polder tijdens broedseizoen afgesloten

Paden in de Klein Duivendrechtse Polder tijdens broedseizoen afgesloten

0
De vogelobservatiehut op het Landje van Geijsel.

De eerste grutto’s zijn gesignaleerd. De weidevogels gaan op zoek naar een broedplek om ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen. Daarom is het fiets- en wandelpad in de Klein Duivendrechtse Polder tot 15 juni afgesloten. Dat is gebeurd op verzoek van ANV De Amstel en IVN Amstelveen.

Foto’s Groengebied-Amstelland

Onderzoek heeft uitgewezen dat weidevogels voor hun broedsucces onder meer afhankelijk zijn van open, ongestoorde gebieden van minstens 40 hectare in omvang. Gedurende drie jaar, van 2018 t/m 2020, zal er bekeken worden of de afsluiting tot een verbetering van de weidevogelstand leidt.

Bij afsluiting kan er gebruik gemaakt worden van het Molenpad en Weidepad en van de fietspaden in Over-Amstel. Daarnaast blijft de polder bereikbaar via de Amstel, omringende fietspaden en de recreatiehofjes.

In Groengebied Amstelland zijn vogels te zien zonder ze te storen. Het Landje van Geijsel, wereldberoemd onder vogelaars, lijkt de ideale plek voor weidevogels. Binnen in de vogelkijkhut is van alles te lezen over de vogels, hun uiterlijk en de aantallen. ‘Landje van Geijsel’ bij Ouderkerk aan de Amstel te vinden aan de Amstelzijweg.

Check www.groengebied-amstelland.nl.