Home Overzicht Zevende Matrix gebouw biedt 15 high tech bedrijven alle ruimte

Zevende Matrix gebouw biedt 15 high tech bedrijven alle ruimte

0

Op het Science Park is het nieuwe laboratorium/kantoorgebouw Matrix VII geopend. Verdeeld over vier verdiepingen biedt dit zevende Matrix gebouw ruimte aan hoogwaardige hightech kantoren en laboratoria voor Technologie en Life Sciences bedrijven.

Matrix VII is een bijzonder duurzaam gebouw met een zeer lage CO2 uitstoot door uitstekende daglichttoetreding en toepassing van drielaags glas in de gevel. Maar ook door warmte en koude opslag via een eigen bronnensysteem en door warmtepompen. Het gebouw heeft 400 m2 aan zonnepanelen en is voorzien van LED verlichting.

Smart building technologie maakt het voor het gebouwbeheersysteem mogelijk om zelfstandig de klimaatregeling, de ventilatie en de verlichting te regelen al naar gelang er mensen in het gebouw aanwezig zijn. Maar ook aan de hand van de exacte locatie van die mensen in het gebouw. Bewoners kunnen allerlei instellingen van het gebouw beïnvloeden door middel van een app.

Alles bij elkaar staan er nu in het Science Park zeven Matrix gebouwen. Directeur Geert Haksteen van het Matrix Innovation Center maakte bekend dat er inmiddels al weer een nieuw Matrix gebouw in ontwikkeling is genomen. Het krijgt een vloeroppervlakte van van ca 11.000 m2. De oplevering staat gepland voor begin 2022.