Artis en Pantar vieren 40 jaar samenwerking

0

Al meer dan veertig jaar werken Artis en Pantar samen en dat gaan ze ook de komende tijd doen. Ze tekenden een contract voor vijf jaar. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was bij het feestelijk moment en mocht zelf ervaren hoe het is om Artis schoon en groen te houden.

Artis biedt al meer dan veertig jaar aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk in het groen- en afvalonderhoud. Afhankelijk van het seizoen zijn er vijftien tot twintig medewerkers van Pantar in Artis aan het werk.

Rembrandt Sutorius, directeur van Artis: ‘De medewerkers van Pantar onderhouden elke dag in weer en wind het groen en het park. Zij zorgen er mede voor dat Artis een prettige groene plek in de stad is. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen door het werken bij ons kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor hen heeft Artis ook een sociale functie.’

Staatssecretaris Van Ark kwam langs om het belang van deze samenwerkingen voor de maatschappij te benadrukken: ‘Hier laten jullie de samenleving zien hoe jullie vol enthousiasme samenwerken om banen te creëren voor iedereen in die samenleving. Ook mensen met een beperking kunnen een belangrijke bijdrage leveren.’

De staatssecretaris kreeg een rondleiding van directeur Rembrandt Sutorius en maakte samen met Pantar-directeur Lex de Boer een stukje van het park schoon met bladblazers.

De medewerkers van Pantar samen met de staatssecretaris, de directeuren van Artis en Pantar en wethouder Rutger Groot Wassink. Foto Artis, Ronald van Weeren.