Home Oostelijke Eilanden Geen straatnamen maar nummers op Marineterrein

Geen straatnamen maar nummers op Marineterrein

0

Op het Centrumeiland van IJburg krijgen de straatnamen vooralsnog nummers. Je woning staat daar in de tiende straat of misschien in de zevende straat. Later krijgen de straten echte namen. Anders is het op het Marineterrein. Daar zijn er helemaal geen straatnamen, maar hebben de gebouwen nummers.

Het straatnaamloze Marineterrein is een erfenis uit het militaire verleden. In plaats van namen hebben alle gebouwen een nummer, van 001 tot 039. De verschillende entrees van de gebouwen hebben bovendien een letter: A, B enzovoort. Gedurende de huidige, tijdelijke ontwikkelingen, blijft dit ook zo. De bewegwijzering op het Marineterrein is gebaseerd op die reeds bestaande gebouwnummers en je kunt er je weg vinden met plattegrondborden bij de ingangen van het terrein, gevelborden en wegwijzers met gebouwnummers.

Als je een afspraak hebt op het Marineterrein, is het handig om vijf tot tien minuten eerder te komen. Vaak kost het zoveel tijd om van de hoofdentree de plaats van bestemming te bereiken.