Home Overzicht Politie te water actief bij start vaarseizoen

Politie te water actief bij start vaarseizoen

0
Foto Politie.

Tijdens het Paasweekend controleerde de politie waterrecreanten op de diverse wateren in en rond Amsterdam. Opvallend was het aantal pleziervaarders die hun boot onder invloed van alcoholhoudende drank bestuurden. Ruim 80 blaastesten leverden negen overtreders op.

Door het mooie weer en de vrije dagen was de start van het vaarseizoen tijdens het Paasweekend opeens een feit. Reden temeer voor Team Water Havens van de politie ook het water op te gaan. Dat niet iedereen zich op deze vroege start goed had voorbereid bleek wel uit het feit dat waterrecreanten zich hadden vast gevaren op ondiepe plaatsen of plaatsen waar ze niet mochten komen.

Bijna aanvaringen vonden plaats door gebrek aan kennis van de voorrangsregels en de onderlinge communicatie. Te snel varen veroorzaakte soms overlast voor woonboten en verlichting van vaartuigen was niet altijd of onvoldoende aanwezig. De politie te water assisteerde ook bij zinkend speedbootje in het Oosterdok. En er werd een bekeuring uitgedeeld voor vernieling van vogelnesten op en nabij het water.

 

Vorig artikelZonnepanelen op dak Hermitage goed voor dertig huishoudens
Volgend artikelOostpoort krijgt Oostportaal voor een opener uitstraling