Home Eten&Drinken Twee klassieke culinaire memoires Susan Herrmann Loomis

Twee klassieke culinaire memoires Susan Herrmann Loomis

Deze maand verschijnt de bundeling van twee klassieke culinaire memoires Aan Rue Tatin en Tarte Tatin van de Amerikaans-Franse chefkok Susan Herrmann Loomis. Binnenkort presenteert zij in Boekalicious dit boek aan de pers. Daarmee loopt uitgeverij Orlando vooruit op meteen al het volgende boek van de chef/schrijfster In een Franse keuken, dat in mei verschijnt. Ook de presentatie daarvan zal, opgeluisterd door culinaire activiteiten, plaatsvinden bij Boekalicious op het Galileïplantsoen.

De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis stortte zich samen met haar man in het avontuur: een vervallen klooster in een dorp in Normandië werd omgetoverd in een kookschool. Susan geniet volop van de levendige dorpsmarkten en het Franse culinaire leven. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten. In Aan Rue Tatin en het vervolg Tarte Tatin beschrijft ze haar belevenissen.

Susan Herrmann Loomis is een bekroond kookboekenschrijfster, kok en eigenaresse van kookschool On Rue Tatin in Louviers, Frankrijk. Zij schreef meerdere kookboeken, waaronder Nuts in the kitchen, French Farmhouse Cook Book, Thuis koken aan Rue Tatin en de culinaire memoires Aan Rue Tatin en Tarte Tatin.

Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: haar inmiddels klassieke memoires bevatten streekrecepten zoals Gegrilde sardines met rozemarijn, Eendenborst met cider en In witte wijn en mosterd gestoofde kip. En natuurlijk het recept voor de perfecte Tarte Tatin. Het boek, twee boeken ineen eigenlijk,  is een leuke combinatie van leuke, lekker leesbare verhalen en smakelijke recepten.

Aan Rue Tatin & Tarte Tatin is al verkrijgbaar in de boekhandel. Het volgende kookboek van Susan Herrmann Loomis In een Franse keuken verschijnt in mei. Daarin geeft de schrijfster antwoord op vragen als: Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd te bereiden. Als vanzelfsprekend combineren ze de producten van het seizoen, uit eigen tuin of van de boerenmarkt op zo’n manier dat de smaken en geuren op hun tongstrelendst naar voren komen. Kookboekenschrijfster Susan Herrmann Loomis ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse buren, vrienden, marktkooplui en koks tot in de wijde omtrek van haar woonplaats Louviers hun keukengeheimen. Doen de Fransen slimmer boodschappen? Zijn zij beter in het plannen van een diner of bij onverwacht bezoek improviseren met wat ze in huis hebben? Het antwoord is: ja. Met In een Franse keuken deelt Susan Herrmann Loomis alle tips, geheimen en recepten waarmee haar Franse vrienden van elke maaltijd een feest maken. Met complete menu’s voor elke maand.

Aan Rue Tatin & Tarte Tatin
600 pagina’s, ISBN 978 94 9208 6358

In mei verschijnt In een Franse keuken

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here