Home Overzicht 40 jaar Talking Heads 77: tijd voor een feestje

40 jaar Talking Heads 77: tijd voor een feestje

0

Dat Talking Heads 77 ooit in de Rolling Stone’s Top 100 van beste albums terecht zou komen, had de band uit New York nooit verwacht toen ze het opnamen. Veertig jaar geleden kwam het album uit. Dat gaan Jaap Boots en Sytze Steenstra met zoveel mogelijk oude en nieuwe Talking Heads-fans op een Byrniaanse manier vieren met een show in Q-Factory. ‘We nemenĀ  ’77’ als startpunt voor een waslijst aan relevante en irrelevante activiteiten’, aldus Jaap Boots.

In 1977 was het album te intellectueel en simpelweg niet gemaakt voor de Top-40. Al werd de eerste single van het album ‘Psycho Killer’ een bescheiden hit. Iets wat nu moeilijk voor te stellen is. Talking Heads sloeg een brug tussen art-rock en new-wave. David Byrne’s typische vooruitstrevende gitaarwerk, afstandelijke zang en grillige, diepe teksten zorgden voor een geheel eigen geluid wat veertig jaar later nog steeds staat als een huis. Des te meer een reden om bij het jubileum van dit iconische album stil te staan. En dat gebeurt met een zeer gevarieerd programma zoals dat bij de Talking Heads past, met poezie, performance art, filmbeelden, spoken word en live muziek natuurlijk.

Op 15 december om 20.30 uur een programma met Jaap Boots, Sytze Steenstra, De Praatende Hoofden, Hubert-Jan Hubeek & Jur De Vries, Hans Kloos en Ariel Alvarez (The Magical Dada Bishop).

Voor kaarten en info check q-factory-amsterdam.nl