Home Kunst 40-jarig jubileum Uitmarkt straks feestelijk gevierd rondom Oosterdok

40-jarig jubileum Uitmarkt straks feestelijk gevierd rondom Oosterdok

0

Met de Uitmarkt komt het hele Nederlandse culturele leven naar buiten om een groot publiek te tonen wat er komend seizoen allemaal voor moois te horen, te zien en te lezen is. Dit jaar voor de veertigste keer en op een bijzondere nieuwe locatie; rondom het Oosterdok. De jubileum Uitmarkt vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus.

Op het festivalterrein rondom het Oosterdok is straks veel te ontdekken. Muziekgebouw aan het IJ, het Conservatorium van Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam doen mee met hun zalen. De uitgeverijen zijn aanwezig met de boekenmarkt. Het binnenterrein van het Scheepvaartmuseum is podium voor de dans. In en rond NEMO vindt de Uitmarkt Junior plaats. Het hoofdpodium komt op een ponton in het water en is van alle kanten te zien. Op het Marineterrein presenteren de Nederlandse musea zich en is de Vrije Uitloop, de broedplek voor jonge makers.

Cultuurbezoek stimuleren
De Uitmarkt is vrij toegankelijk voor honderdduizenden bezoekers en laat een miljoen tv-kijkers meegenieten. Met korte live-voorproefjes uit alle kunstdisciplines maken we publiek nieuwsgierig naar voorstellingen voor het nieuwe seizoen. Theaters en toneelgezelschappen, orkesten en ensembles, artiesten en impresariaten, musea en andere culturele instellingen doen mee. Zij presenteren hun nieuwe programma op de vele podia om cultuurbezoek en de kaartverkoop te stimuleren. Met de Uitmarkt wil de culturele sector bezoekers verrassen, verbazen en prikkelen.