Home Overzicht 50 jaar Woodstock in Q-Factory

50 jaar Woodstock in Q-Factory

0

Maar liefst vijftig jaar geleden vond in Bethel New York het meest legendarische festival aller tijden plaats. Het Woodstock festival is zonder twijfel de belichaming van de hippiecultuur in de jaren zestig. Sterren als Jimi Hendrix, Santana, Janis Joplin en Joe Cocker traden er op. In Q-Factory ga je terug in de tijd naar het weiland in Bethel, waar drie dagen lang geschiedenis werd geschreven.

Met een Oscar voor Best Documentary en nominaties voor Best Editing en Best Sound is Woodstock een concertfilm die in steen geschreven staat. Met een sterk oog voor de sfeer en het moment in de tijd rijgt regisseur Michael Wadleigh legendarische performances van Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin, Sly and the Family Stone, Santana, Jefferson Airplane, Joan Baez, Joe Cocker, Crosby, Stills & Nash en vele anderen aan elkaar. Op donderdag 14 maart zie je de film op groot scherm in Q.

Ten Years After op 25 oktober in Q-Factory.

Ten Years After werd mede door het verbluffende optreden op Woodstock internationaal op de kaart gezet. Albums als ‘Undead’, ’Ssssh’ en ‘Cricklewood Green’ gooiden hoge ogen bij het grote publiek en verschenen in de top van de Britse en Amerikaanse album charts. Zanger/gitarist Alvin Lee is er helaas niet meer bij maar met de 35-jarige Marcus Bonfanti (tweevoudig British Blues Awards winnaar) heeft de band een ijzersterke zanger aan stuurboord. Marcus laat weten: “De band is in bloedvorm, gretig en bovendien fitter dan ooit.” Vrijdag 25 oktober maak je het mee in Q-Factory!

Randy Hansen brengt op zaterdag 2 november een ode aan het Woodstock optreden van Jimi Hendrix. Hansen is een Amerikaanse gitarist die net als Jimi Hendrix zelf werd geboren in Seattle. De combinatie van zijn stem gitaarspel, zelfs met zijn tanden en op zijn rug, maken Randy tot een reïncarnatie van de meester.