Home Overzicht 55-plussers naar buiten om te sporten en te bewegen

55-plussers naar buiten om te sporten en te bewegen

0

Gezellige en laagdrempelige buitensport- en beweegmomenten voor 55+. Dat er behoefte is aan deze activiteiten blijkt uit het rap toenemende aantal deelnemers van Golden Sports. Deze organisatie breidt haar activiteiten nu ook uit naar IJburg en de Transvaalbuurt.

De trainingen van GoldenSports verlopen volgens een gedoseerde mix van oefeningen voor spierkracht en lenigheid, balansoefeningen en spelvormen. Lichaam en geest worden daardoor op verschillende speelse manieren gestimuleerd. De trainers zijn fysiotherapeuten die garant staan voor veilige en gezondheidsbevorderende oefeningen. Daarnaast spelen per locatie de deelnemers zelf met vrijwilligers en stagiairs een belangrijke rol in de dynamische organisatie.

Door het persoonlijke contact en de hoge mate van betrokkenheid van de gevarieerde groep ‘Golden-Sporters’, ontstaat er tijdens de trainingen een positieve sfeer. Er wordt nadien dan ook dikwijls nog even nagepraat en een kop koffie gedronken. Samen buiten bewegen doet goed.

GoldenSports start feestelijk op het Ed Pelsterpark op IJburg is op dinsdag 17 aprilvan 10:30 tot 11:30 uur. De trainingen worden aangeboden door fysiotherapiepraktijk ManualWorld.

De trainingen in Transvaalbuurt starten een week later, op het Joubertplein, ook op dinsdag van 10:30 tot 11:30 uur en worden georganiseerd door fysiotherapiepraktijk FysioHolland.

De eerste vier trainingen zijn gratis (t/m 1 juni 2018) en kosten daarna 3 euro per keer (1 euro voor minima). Een rittenkaart van elf keer kost 30 euro. Aanmelden mag, maar is niet nodig. Iedereen van 55+ die goed zelfstandig kan wandelen is van harte welkom!

Check [email protected]