Home Overzicht 65 jaar ‘Hoochie coochie man’: tribute band eert Muddy Waters

65 jaar ‘Hoochie coochie man’: tribute band eert Muddy Waters

0

Ter ere van het 65-jarig bestaan van het nummer Hoochie Coochie Man brengt The Muddy Waters Tribute Band op zaterdag 26 januari een eerbetoon aan een van de grondleggers van de Chicago Blues, Muddy Waters.

‘The gypsy woman told my mother, before I was born, I got a boy-child’s comin, he’s gonna be a son-of-a-gun…’ Wie kent deze legendarische openingszin uit een van de bekendste bluesnummers ooit niet? Door velen gecoverd waaronder Etta James, The Rolling Stones, Eric Clapton en zelfs door Motörhead. Willie Dixon schreef het nummer en Muddy Waters bracht het in 1954 als eerste uit op Chess Records.

The father of blues
Deze maand is het 65 jaar geleden dat de zigeunervrouw de beroemde woorden uitsprak. Dus een mooi moment om stil te staan bij het nummer wat de grote doorbraak voor the father of blues betekende: McKinley Morganfield, beter bekend als Muddy Waters.

Smerig en vol passie
Als er één band is die de muziek van Muddy Waters eer aandoet is het wel The Muddy Waters Tribute Band. Onder leiding van Blues award winnaar Robbert Fossen en met eveneens een Dutch Blues Award winnaar, Thomas Toussaint op harmonica spelen zij de Chicago Blues van Waters net zo smerig en vol met passie als in een zwarte juke joint in het Amerika van de jaren 50.

Grote kans dat de hele zaal op zaterdag 26 januari luidkeels: ‘Don’t you know I’m here. Everybody knows I’m here. Well, you know I’m the hoochie-coochie man, everybody knows I’m here’ vanuit de tenen meezingt. Muddy Waters is een van de allergrootsten die de blues ooit heeft voortgebracht.

The Muddy Waters Tribute Band op zaterdag 26 januari om 20.00 uur in Q-Factory.