Home Overzicht Verrassende workshop voor ex-mantelzorgers

Verrassende workshop voor ex-mantelzorgers

0

‘Mijn verhaal, iets voor jou?’ is een verrassende workshop voor ex-mantelzorgers. Na een lange periode van zorg en wegcijferen biedt ‘Mijn verhaal, iets voor jou?’ een zinvolle nieuwe start. In oktober zijn er vier orientatieworkshops, daarna wekelijks op zondagmiddag in de Watergraafsmeer.

Het delen van levensverhalen en -ervaringen staat centraal. Kunstenaar Ida van der Lee ontwikkelde een makkelijke, leuke en doeltreffende methode om die verhalen los te weken. Het zijn rituele spelvormen zoals HerinnerDingen of het Ganzen Pad. Deelnemers zijn verrast wat een HerinnerDing of object ineens bij hen naar boven haalt. Het geeft plezier en zin.

Elk verhaal is een krachtbron waarin niet alleen wijsheden en inzichten te ontdekken zijn maar ook liefde, humor of inspiratie. Daarom transformeren we de verhalen in een kunstwerk: een gedicht, lied, boekwerkje of een ander levenskunstwerk, dat uiteraard aan de wereld getoond moet worden. Zo worden wijsheden en ervaringen overgedragen.

Er zijn vier gratis oriëntatieworkshops in de maand oktober om kennis te maken met de methode en de kunstenaar. Deelnemers besluiten daarna of zij mee willen doen aan de hele cursus die van november tot in januari wekelijks op zondagmiddag in Servicecentrum Jeruzalem in de Watergraafsmeer plaatsvindt.

Maandag 9 oktober 10 – 12 uur: Buurtcentrum Oosterpark
Maandag 16 oktober 15 – 17 uur: Buurtkamer IJburg
Woensdag 25 oktober 10 – 12 uur: Servicepunt Het Brinkhuis
Zondag 29 oktober 13 – 15 uur: Servicepunt Jeruzalem

Informatie over de workshop en aanmelding bij
Ida van der Lee | 06 4138 2831 | [email protected]
Marike Soeterik | Dynamo | 06 4935 6350