Home Overzicht 75 gezonde bomen gekapt

75 gezonde bomen gekapt

1

75 gezonde bomen gaan worden gekapt in de Eerste van Swindenstraat. Genadeloos neergehaald in de kracht van hun leven en tot pulp vermalen. Meedogenloos.

En waarom deze zinloze moord plaats gaat vinden weet niemand. Er is vast iets of iemand met een hekel aan bomen. Want eerder werd bij de renovatie ook al met de botte bijl een groot aantal bomen om het leven gebracht.

Nu zie ik er steeds meer ratten, maar dit terzijde. En ik nog denken dat de natuur een streepje voor zou hebben met GroenLinks al grootste partij, en mevrouw Halsema, die jarenlang woonde aan de Transvaalkade, als burgemeester.

Maar misschien ben ik wel een beetje wereldvreemd.

Vorig artikelCarel’s kinderboekenkeus van de maand augustus
Volgend artikelOntdekt: Blitskikker, de koffieplek voor ouders en kinderen

1 REACTIE

 1. Beste Rob,

  Mijn partijgenoot Rick Vermin (tevens stadsdeelbestuurder in Oost) heeft al via Facebook gereageerd op je column. Ik ben zelf Facebook-loos (ik kan het je erg aanraden, maar dit terzijde), dus daarom mijn aanvullende reactie op deze plek. Zelf woon ik in de Dapperbuurt, om de hoek bij de Eerste van Swindenstraat, en zit ik namens GroenLinks in de Stadsdeelcommissie van Oost. In deze commissie heb ik, net als jij, ook vraagtekens gezet bij het voorgestelde plan om bomen te kappen. Uit de inspraak door bewoners bleek namelijk een sterke voorkeur voor de optie waarin alle bomen gekapt zouden worden; en deze voorkeur werd gedeeld door de andere partijen in de Stadsdeelcommissie.
  Mede op mijn initiatief is er onderzocht of er meer bomen behouden zouden kunnen worden en of éénrichtingsverkeer een optie is. Met éénrichtingsverkeer kunnen er meer bomen gespaard worden en is ook een goede herinrichting mogelijk. Kortom, we doen wat we kunnen om zoveel mogelijk bomen te behouden.

  Met groene groet, namens de fractie GroenLinks in Oost,

  Matthijs Joosten
  E-mail: [email protected]