Home Kunst Documentaire Herman Koch op Weesperzijde Film Festival

Documentaire Herman Koch op Weesperzijde Film Festival

0

Het kleine maar fijne Weesperzijde Film Festival is alweer aan z’n vijfde editie toe. Filmmakers en videokunstenaars uit de Weesperzijdestrook, en dat zijn er nogal wat, vertonen er in het weekend van 6, 7 en 8 oktober hun laatste werk. Tijdens deze jubileumeditie van het tweejaarlijkse festival kun je zien wat zich achter de gesloten deuren van de filmmakers afspeelt.

In het Parool theater aan de Wibautstraat trapt het festival vrijdag om 19.00 uur af met Echt Herman Koch over de succesvolle schrijver Herman Koch. In dit schrijversportret wandelt regisseur Pieter Verhoeff samen met Koch door het doolhof van zijn binnenwereld. Pieter ontmoet hem in de intimiteit van zijn eigen leven waar hij bereid is zijn vermommingen af te leggen.

Amateur- en professionele filmers worden uitgedaagd om een korte film 1 tot 4 minuten over de Weesperzijde in te zenden. De inzenders worden beoordeeld door gerenommeerde filmmakers en de beste drie films worden vertoond voor publiek op het Weesperzijde filmfestival.

De vrijdagavond vervolgt met de film Het Verlangen, een film van Joram Lürsen over een schoenverkoopster, die door twee gewiekste uitgevers wordt ingezet als de zogenaamde schrijfster van een droomdebuut. Naast de films zijn er op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober zijn er in het gebouw van Roeiverenging Berlagebrug informele talkshows te zien, waar filmmakers en videokunstenaars uit de buurt fragmenten uit hun werk laten zien en vertellen over hun inspiratiebronnen en werkwijze.

Ook is er werk van videokunstenaars uit de buurt te zien en natuurlijk is er ook een kinder- en jeugdprogramma te zien in het Student Hotel.

Het volledige programma van het festival staat op weesperzijdefestival.nl