Home Overzicht Ondanks middelmatige zomer is Flevoparkbad goed bezocht

Ondanks middelmatige zomer is Flevoparkbad goed bezocht

0
Banenzwemmen is steeds populairder, ook in het Flevoparkbad. Foto Vereniging Flevoparkbad

Het Flevoparkbad heeft dit buitenbadseizoen bijna 73.000 zwembadbezoeken geteld. Weliswaar minder dan vorig jaar, maar toen kende de zomer beduidend meer warme dagen. Ook werd het seizoen in september met anderhalve week verlengd door een warme nazomer. Ondanks de middelmatige zomer van dit jaar, groeide het aantal zwembezoeken tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad wél, met bijna een kwart. Het laat zien dat banenzwemmen ook in het Flevoparkbad steeds populairder wordt.

Sinds 2014 zorgen vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad ervoor dat buurtbewoners ’s ochtends vroeg vanaf half 7 en ’s avonds baantjes kunnen trekken in het 50-meterbad, dus buiten de reguliere openingstijden. Vorig jaar nam het aantal zwembezoeken tijdens de verenigingsuren al flink toe ten opzichte van 2015, dit jaar kwam daar weer bijna een kwart bij. Ook organiseerde de Vereniging Flevoparkbad activiteiten als yoga, Swim4Fit, outdoor, taiji, nachtzwemmen en een filmavond met drijvend filmscherm in het diepe. In totaal telde de Vereniging Flevoparkbad tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen en haar activiteiten bijna 8.000 bezoekers.

Leuk detail: nadat de gemeente dit seizoen voor zes nieuwe warme douches had gezorgd – daarvoor waren het er maar twee – vervijfvoudigde de verkoop van douchemuntjes tijdens de verenigingsuren.

Naast de activiteiten van de Vereniging Flevoparkbad maakten ook andere sportverenigingen en (zwemtechniek)clubs veelvuldig gebruik van het zwembad buiten de reguliere tijden. Voor al deze gebruikers is het weer van ondergeschikt belang. Verder vonden de Zwemloop en de Zwem4daagse plaats in het Flevoparkbad, en eindigde de laatste avond van de Wandel4daagse voor scholieren in het zwembad.

In 2016 riep de Franse kwaliteitskrant Le Monde het Flevoparkbad uit tot een van de mooiste buitenbaden ter wereld. Het Flevoparkbad bestond op 3 juni precies 50 jaar.

Vorig artikelBas Kosters paradeerde met 80 activisten door de Wibautstraat
Volgend artikelEx-mantelzorgers gaan levensverhalen delen