Home Eten&Drinken Genieten met alle zintuigen op dag vol bijzondere chocolade

Genieten met alle zintuigen op dag vol bijzondere chocolade

0

Het belooft een dag vol proeverijen, bijzondere chocolades en mooie combinaties met speciaal bieren, kazen en meer te worden. Op 21 oktober vindt de zevende editie plaats van het jaarlijkse Origin Chocolate Event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de Mauritskade. Volgens de organisatoren hét chocolade evenement voor de fijnproever! Je kunt er de internationale top van de chocolademakers ontmoeten.

De crème de la crème van de internationale chocoladewereld reist voor dit evenment ieder jaar af naar het KIT in Oost. Zij presenteren hun chocolade en vertellen avontuurlijke verhalen over de cacao plantages en hoe zij de cacao gebruiken om de mooiste repen te maken.

Alles met en over chocolade
Proef de verschillen in cacaosoort en origine en ervaar pairings met bier, wijn, rum, thee, honing en kaas. Kom meer te weten over ontwikkelingen in duurzame chocoladeproductie en direct trade. En geniet met alle zintuigen, want naast alle proeverijen, workshops en presentaties is er ook muziek, schilderen, films, tentoonstellingen, kinderactiviteiten en een chocolademarkt, waar de mooiste repen voor thuis verkrijgbaar zijn.

Zeshonderd aroma’s
Er zijn meer dan zeshonderd aroma’s te ontdekken in origine chocolade. Dat zijn er een goede vierhonderd meer dan in wijn. Afhankelijk van de cacaosoort en de regio variëren aroma’s van fruitig, zoals als citrus of kers, tot aards en notig. Het Origin Chocolate Event stelt de smaakpapillen heerlijk op de proef.

Duurzame productie
Ook reizen exclusieve chocolademakers uit de hele wereld af naar Amsterdam voor het Origin Chocolate Event. Zij vertellen onder andere over de kunst van het chocolade maken, duurzame cacaoproductie en trends in de origine chocolade-industrie. Gepaard met een indrukwekkend sprekersprogramma, waarop namen als Clay Gordon, Martin Christy, Carlos Velasco en Estela Duque prijken, én alle chocoladeproeverijen, pairings, ceremonies en een ware chocolademarkt, is dit een jaarlijks bijzonder evenement.

Origin Chocolate Event op 21 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen op de Mauritskade

Vorig artikelCommercieel visrestaurant, ideëel doel
Volgend artikelCinekid is van levensbelang