Home Overzicht 800 kilo vlees gedoneerd voor Offerfeest

800 kilo vlees gedoneerd voor Offerfeest

0
Medewerkers van Assadaaka en de Gerardus Majellakerk laden het vlees in.

Volgens ondernemer Mohamed Berraghoul van slagerij het Lange Mes is er veel armoede in de Indische Buurt. Daarom wil hij een bijdrage leveren aan het Offerfeest. Het gaat daarbij echter niet alleen om een eenmalige actie rond het Offerfeest. Hij deelt bijvoorbeeld ook een paar keer per jaar een ontbijt uit voor kinderen van scholen in de Indische Buurt, voor wie een goed dagelijks ontbijt een probleem is.

Mohamed Berraghoul (40) is al 22 jaar ondernemer in de Javastraat. Dat hij  een sociaal betrokken mens is, blijkt uit de diverse weldadige activiteiten die hij vanuit Supermarkt het Lange Mes verricht. Zo is voor het Offerfeest van dit jaar maar liefst 800 kilo vlees ingezameld. Dat is afkomstig van diverse giften en donaties. Het wordt door het Lange Mes royaal aangevuld. De inzameling van de gaven werd dit jaar, net als vorige jaren, verdeeld door Assadaaka in samenwerking met de Gerardus Majellakerk in het kerkgebouw aan Lombokstraat 2. Het vlees zal worden bereid en uitgedeeld op donderdag 22 en donderdag 29 september van 15.30 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom.

Het Offerfeest
Het Offerfeest of Grote Feest (Eid-oel-Adha) is het tweede Eid (festival)-feest in de Islam. Het wordt gevierd ter herdenking aan Abraham, die bereid was zijn zoon te offeren aan God, maar op goddelijke aanwijzing uiteindelijk een ram slachtte. Op dit feest wordt een schaap op de voorgeschreven wijze geslacht en gegeten. Iedereen komt bij elkaar en steekt zich indien mogelijk nieuw in de kleren. Moslims zijn bij het Offerfeest religieus verplicht een derde van een schaap of een vergelijkbaar bedrag (ongeveer 100-150 euro) aan de armen te geven.

Bron indischebuurt.nl