Home Kunst Kunst kijken en gratis lekker ontbijt bij vierde editie van East Side...

Kunst kijken en gratis lekker ontbijt bij vierde editie van East Side Art for Breakfast

0

Kunst op internationaal niveau met een gratis ontbijtje. Tijdens de vierde editie van East Side Art for Breakfast op 8 oktober kun je bij acht kunstinstellingen in Oost je dag beginnen en de mooiste kunst zien. Je kunt zelf je route uitstippelen.

Start bijvoorbeeld in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy met een croissant met roomboter en jam en thee. Daar is ‘5 Years Steinbeisser’s Experimental Gastronomy Retrospective Exhibition’ te zien. Een overzichtstentoonstelling van conceptueel maar bruikbaar bestek en servies, ontworpen door 50 internationale kunstenaars en sieradenontwerpers in de afgelopen 5 jaar voor ‘Experimentele Gastronomie’. Deze diners met topchefs vonden plaats in Amsterdam, Bazel, Berlijn, Saratoga en Zurich.
programma: de curatoren Martin Kullik en Jouw Wijnsma zijn aanwezig voor toelichting.

Overheerlijke cake wacht op je in CBK Amsterdam. En bekijk dan ook de groepstentoonstelling STROOM met werken van o.a. Arjan van Arendonk, Antoine Berghs, Mirjam Hagoort en Daniel Verkerk. Beweging en energie staan centraal in deze tentoonstelling. Kunst met vloeiende en golvende bewegingen. Denk aan het stromen van water of het waaien van de wind. Werk dat als het ware ademt en leeft.

Een derde tip: Het Tijdelijk Museum. Dat is een van de nieuwe deelnemers van East Side Art for Breakfast. In de voormalige Bijlmerbajes onderzoekt het ‘Tijdelijk Museum’ de verbinding met de nieuwe bewoners in het – eveneens tijdelijke – asielzoekerscentrum in de bajes. Je ziet er de groepstentoonstelling met nieuw werk van Gali Blay, Maze de Boer, Teun Castelein, Eddie the Eagle Museum, Circus Engelbregt, Jan Hoek, Leonard van Munster, Richard Niessen, Jan Rothuizen, Mayra Sérgio, Mounira Al Solh en Sander Wassink. En elk half uur zijn er rondleidingen over de tentoonstelling en over de geschiedenis van het gebouw. Kom vroeg, want er is een Syrisch ontbijt. Wacht niet totdat het op is. Zo vind je op iedere locatie een stukje van je ontbijt.

Eats Side Art for Breakfast, zondag 8 oktober 10.00 tot 17.00 uur bij acht kunstlocaties in Oost.