Home Overzicht Gered Gereedschap geeft oud schroot nieuwe bestemming

Gered Gereedschap geeft oud schroot nieuwe bestemming

0

Al een aantal maanden is de werkplaats van Gered Gereedschap verhuisd en zit nu op de Zeeburgerdijk nummer 265. Het is een werkplaats waar gereedschap wordt opgeknapt zodat ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten een bedrijfje kunnen starten en scholen materialen voor lessen hebben.

Bij de werkplaats van Gered Gereedschap kunnen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zoals jongeren, wajongers en statushouders hun dag nuttig kunnen besteden of een technische cursus volgen.

Perspectief bieden in een dubbele betekenis, daar in Afrika maar ook hier in Amsterdam. Het zijn mooie en leuke activiteiten die het verdienen om bekend te raken. Reden om een feestelijke opening te organiseren. Om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Om de nieuwe werkplaats te inaugureren. Maar vooral om elkaar beter te leren kennen.

Op donderdag 9 november om 16.00 uur wordt de werkplaats feestelijk geopend. Medewerkers zullen dan meer vertellen over hoe het werkproces eruit ziet. Van oud schroot tot een nieuwe bestemming als gereedschap om te overleven. Hoe de werkplaats bijdraagt aan een circulaire maatschappij door oud gereedschap te recyclen. Hoe Gered Gereedschap ook een maatschappelijke functie voor de buurt kan invullen.