Home Overzicht Transvaalbuurt zingt voor jarig Amsterdam

Transvaalbuurt zingt voor jarig Amsterdam

0

Op vrijdag 27 oktober is Amsterdam jarig. Om precies twaalf uur is op het Steve Bikoplein een intiem verjaardagsfeest ter gelegenheid van 742 jaar Amsterdam. Er is versiering, muziek en er zijn traktaties voor iedereen. En samen zingen we voor de stad.

De verjaardag van Amsterdam is een stedelijk programma van o.a. Museum om de Hoek en andere projecten in de stad. Het idee achter dit feest is zoveel mogelijk mensen en kinderen bekend te maken met het ontstaan van Amsterdam. De stad is door mensen gemaakt en samen bouwen we verder. In het jaar 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat wordt groots gevierd. Daar kijken we nu al naar uit.

Buurtwandeling
De eerste twintig bezoekers die zich op het Steve Bikoplein melden worden getrakteerd op een bijzondere buurtwandeling onder leiding van cultuurhistoricus Daniël Metz. Kom en laat weten welk cadeau jij voor de stad in het jaar 2025 in gedachte hebt.

Het feest in de Transvaalbuurt is een initiatief van Museum zonder Muren i.s.m. de kunstenares Eva DeCarlo. Zij is de creatieve motor achter dit feestje, ‘Het is belangrijk om dit historische feit met elkaar te vieren’.

Steve Bikoplein | Aanvang feest 12:00 uur | Einde feest 12:30 uur | Vertrek route 12:30 uur